2015. február 23., hétfő

Tarja fűszeres sült tökkel és zöldségekkel



Ma sokadszor lesz vendég ez a fogás a konyhánkban. Itt az elején be kell vallanom, hogy sosem szerettem a sütőtököt. Ez a recept csak azért készült el, mert a 6:3 magazin októberi számához sütőtökös recepteket kértek, de isteni lett :) Ezzel a fűszerrel annyira finom a tök, hogy nem lehet abbahagyni az evését. Ráadásul, mint megszokhattátok nálam nem is túl bonyolult a recept, viszont nem győztem begyűjteni a bókokat, hogy milyen csodát alkottam :D Na de nem húzom tovább az időt jöjjön a recept:

zöldségek:
½ kanadai sütőtök
3 fej hagyma
4-5 répa
2 petrezselyem gyökér



A tökből cikkeket vágunk, a hagymát negyedeljük, a sárgarépát és a petrezselymet felcsíkozzuk. Fűszerkeverék a zöldségekhez: 1 teáskanál csili, 1 kávéskanál zúzott koriander mag, ½ kávéskanál fahéj, tengeri só, frissen őrölt bors. A zöldségeket befújjuk vagy bekenjük olíva olajjal megszórjuk a fűszerkeverékkel és 180 fokon megsütjük. A tarját olajozzuk, mindkét felét megszórjuk a fűszerekkel (rozmaring, fokhagyma granulátum , só, bors, kakukkfű) és lassú tűzön grillserpenyőben megsütjük. A sült zöldségekkel és főtt rizzsel tálaljuk.

2015. február 22., vasárnap

vanília joghurtos amerikai palacsinta


Tegnap televolt a ház Tinikkel így nem is lehetett volna jobb alkalom kipróbálni ezt a receptet (http://www.theworktop.com/breakfast-brunch-recipes/vanilla-yogurt-pancakes-recipe/). Elég sok lett belőle, de az utolsó cseppig elfogyott nutelával megkenve.

Hozzávalók:
4 vaníliás joghurt (lehet bolti puding is, de ahhoz kell 2 bödönkényi tej plusszba)
2 bögre (én a normál bolti bögrét használtam) liszt
2 tojás
1cs sütőpor
1tk szódabikarbóna
1cs vaníliás cukor
3ek cukor
3 ek olaj (1 megy a palacsintába 2 a sütéshez)

A tojást felverjük, majd belekeverjük a joghurtot és a szódabikarbónát. Ha megjelentek a buborékok mehet bele a sütőporos liszt a cukor és az olaj. Elkeverjük és olajozott vagy vajazott palacsinta sütőben megsütjük kanalanként. Picit kenjétek szét és lassan süssétek, mert nyers marad a közepe!!!! Tálalhatod nutellával, gyümölcsökkel, lekvárral... de akár magában is eheted.
Jó étvágyat hozzá!

2015. február 6., péntek

sajtos-tejfölös tócsni



4 db 
burgonya
1 csokor petrezselyem
1 közepes fej vöröshagyma
2 db tojás
6 evőkanál finomliszt
1 tk 
2 kávéskanál bors (őrölt)
2 ek napraforgó olaj
tejföl, sajt a tetejére

A nyers krumplit meghámozzuk és kis lyukú reszelőn lereszeljük.
A hagymát apró kockákra vágjuk, 2 evőkanál olajon megdinszteljük.
A petrezselyemzöldet felaprítjuk.
Az összes hozzávalót elkeverjük a reszelt krumplival, a liszt kivételével.
A lisztet kanalanként fokozatosan adagoljuk hozzá, amíg nokedlitészta sűrűségű nem lesz.
Serpenyőben felforrósítjuk az olajat és kb. 2-2 evőkanálnyit teszünk a masszából az olajba, kissé ellapítjuk és mindkét oldalát pirosra sütjük. Megkenjük tejföllel,megszórjuk sajttal és frissen fogyasszuk.

bögrés sajtos tészta

Még finomításra szorul a recept szerintem, de megosztom, hogy később megtaláljam, nekem a csak sajt olyan snassz...

Hozzávalók:
1 bögre víz
1/2 bögre apró makaróni tészta
1/2 bögre általad választott sajtok keveréke

A tésztát beleteszed a bögrébe felengeded vízzel és bedugod a mikróba 8 percre. először 5 percnél, majd 2nél megkevered és ha kell még hozzá víz akkor adj hozzá. Ha kész kóstold meg, hogy megfőtt e, ha igen mehet rá a sajt és megkevered és eheted is....szerintem tuti kell még bele egy kis ízesítés is, de holnap kiderül.

INGREDIENTS
1 cup water
½ cup elbow macaroni
½ cup cheeses of choice


DIRECTIONS
1. Put macaroni in a mug and pour in water. (You may want to add more or less water depending on mug size, but there should be more than enough to completely cover noodles).
2. Microwave on high for 8 minutes pausing at the 5 and 2 minute mark to stir and add more water if necessary.
3. Cook until al dente.
4. Add cheese to pasta mixing with the small amount of water remaining at bottom of mug
5. If cheese does not completely melt, pop mug back in microwave for 30-60 seconds
6. Stir then enjoy!

NOTES
-If you are feeling really fancy with your microwave cooking skills add some herbs or veggies like red peppers or chopped broccoli

http://www.thebettermartha.com/2013/07/the-better-instant-mac-cheese-in-mug.html

Almás májas csirkecomb

Én csirkecombot vettem bele, meg pár májat (ez kimaradhat).
Felszeleteltem 1 almát és egy lila hagymát.
Meglocsoltam a tepsi alját olajjal és megszórtam kakukkfűvel, rozmaringgal, sóval, borssal, kicsi szerecsendióval. Erre fektettem a húst és a májat, majd a tetejét újra megszórtam. Rápakoltam az almát és a lila hagymát amit pici fahéjjal megszórtam, majd felöntöttem fehérborral. Először fólia alatt, majd ha megpuhult fólia nélkül 180 fokon megsütöttem.  Krumplipürével tálaltam.

I bought chicken legs, and a couple of the liver (this may be left out).
I sliced 1 apple and 1 red onion.
Wetted the bottom of the pan with olive oil and sprinkled with thyme, rosemary, salt, pepper, and a small nutmeg . I laid the meat and liver on it, and then sprinkled over the top. I add apples and red onion then sprinkled with tiny cinnamon add a cup of white wine. First bake under the foil, and when it is soft take out the foil and fried at 180 degrees.



Baconös hagymás bab tojással

A bacont a hagymával kevés olajon megpirítom, adok hozzá delikátot, borsot, majd egy konzerv vörös babot. átpirítom és sült tojással tálalom. Nálunk nagy kedvenc.

kukorica saláta:



1 nagy tejföl (450g)
5 ek majonéz
1/2 ek mustár
só, bors, cukor ízlés szerint
1 tk citromlé
Ezt összekeverjük, ráöntünk 2 doboz konzerv kukoricát. 1 fej felkockázott lila hagymát és ha szeretitek a sajtot kockázzatok bele 2 ujjnyi Pannóniát. Keverjétek el, és ha van időtök és a család nem eszi meg hamarabb hagyjátok a hűtőben 3-4 órát összeérni az ízeket. Tehetsz bele 3 főt tojást is, ha szereted.

sorry google translated:
Corn Salad:

Sour cream 1 large (450g)
5 s mayonnaise
Half mustard s
salt, pepper and sugar to taste
1 tsp lemon juice
This blended, cover by adding 2 cans of canned corn. 1 head of diced red onion and if you love the cheese into 2 inch cubes Pannonia. Shuffle away, and if you have time and the family will not soon leave you in the fridge for 3-4 hours to reach the flavors together. 3 eggs people can do into too if you like.

Túrós tészta



Tudom-tudom nem csíktészta de válság van grin hangulatjelKockatésztám volt itthon és mivel mi azzal is megesszük nem költöttem rá plusz pénzt. Az ízén semmit sem rontott, sőőőt tongue hangulatjel 

Szerintem kimondottan a rohanós napokra találták ki a túrós tésztát. Annak aki még nem csinált volna: Megfőzöd a tésztát, felkockázod és megsütöd a szalonnát, a zsírját leszűröd, egy részét a főtt tésztához kevered, rászórod a túrót, tejföl a tetejére és megszórod a szalonnával. Nálunk mindenki magának sózza ízlés szerint. Egyébként ez is egy ahány ház annyi szokás étel, mert ettem már vajjal készítve, úgy hogy minden bele lett téve egy lábasba és össze lett melegítve, úgy az íze teljesen más, de nem rossz. Az én anyukám pedig tepsibe rétegzi és megsüti.

I think specifically for the running around days found out the cottage cheese pasta. To anyone who has not been made yet: the pasta is cooked, risk and fry the bacon, filter the fat from , mix some with the cooked pasta, sprinkle with the cottage cheese, sour cream over the top and sprinkle with bacon. Add salt to taste.

Hagymás-krumplis sült hús (házilag



Biztos ismeritek a zacskós változatát smile hangulatjel Kb ugyanúgy készül, megpucolod felszeleteled a krumplit, répát, hagymát(attól függ a menyisége, hogy mekkora adagot akarsz csinálni). Megpucolod a fokhagymát(1 fej). az egészet egy tálba öntöd, ráteszed a kockára vágott húst (én pörkölt vagy gulyáshúst szoktam hozzá venni, de tarjából az igazi). Megszórod vagy sült hús vagy görög fűszerkeverékkel, jól összeforgatod, hogy mindenhova jusson a fűszerből, majd fólia alatt 180fokon megsütöd.
Mi tartármártást szoktunk hozzá tenni.

paprikás krumpli

Ti hogy csináljátok a paprikás krumplit?
Én felkarikázom a kolbászt, a hagymát, odateszem pirulni, ha aranybarna megy rá őrölt bors, delikát, paprika, a megpucolt felkarikázott krumpli, kicsit összepirítom és felöntöm annyi vízzel, hogy épphogy ellepje. Addig főzöm amíg be nem sűrűsödik, ha kell még delikátot adok hozzá. Ha van otthon akkor teszek bele petrezselyemzöldet is.

gyors ebéd: csirkemell, zöldséggel és krokettel

Három napja rettenetes fejfájás kínoz, a mai nap nagy részét végigfeküdtem, így csak valami gyorsat volt a jelszó a mai kajcsinknál. A csirkemellet felkockáztam, wokos zöldségkeverékkel és zöld fűszer keverékkel megpirítottam, burgonya krokettel tálaltam.

Three days ago I have a terrible headache, most of the day I lying down, so the password was quick when I made the lunch. The chicken breast cubes and mix with wok vegetable mixture and green spice mix and toasted, serv with potato croquettes.

Banán jóasszony módra:

Nagymamámtól kaptunk egy darabokban levő szakácskönyvet, amin a gyerekeim még rontottak, miután szedegettem utánuk a lapokat egyszer csak megakadt a szemem a következő recepten:

Banán jóasszony módra:

5 banán kell hozzá és egy adag palacsinta tészta.
Én felkarikáztam 3 almát is.

Palacsinta tészta:http://ancikonyha.blogspot.hu/2013/03/palacsinta.html

A gyümiket belemártogatjuk, majd bő forró olajban megsütjük. Papírtörlőre szedjük, tálaláskor fahéjas porcukorral megszórjuk. A gyerekeim megették szinte mindet, nekem csak kóstolóba maradt.


Slice 5 bananas and 3 apples. Dip in the dough. Deep-fry them. Sprinkle with cinnamon sugar.

spagetti kolesz verzió

Tegnap az abból főzünk ami itthon van napot éltük. Több mint tíz éve nem főztem ilyet itthon, ez a spagetti kolesz verziója. Amikor kint tanultam Párizsban akkor lestem el ezt a receptet, igen ilyen is tud lenni a francia konyha grin hangulatjel na de amire szükséged van:
Bármilyen tészta, ketchup, (paradicsomlé, só, bors, bazsalikom, cukor, balzsamecet, ezek opcionálisak) és nem utolsó sorban virsli és sok sok sajt. A tésztát megfőzöd, a szósz hozzávalóit összerottyantod, megkevered megszórod sajttal és kész is :)) Tudom nem ilyen receptekre számítottatok de én is voltam 18 éves grin hangulatjel

Lángos


75 dkg liszt
2 kefír
5dk élesztő 1,5 dl tejben pici cukorral felfuttatva
2 tojás
1/2 evőkanál só

A hozzávalókat egy tálba önjük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és összegyúrjuk. Tiszta konyharuhával letakarjuk. Langyos helyen (de nem a meleg tűzhely szélén) duplájára kelesztjük, majd lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kinyújtjuk. Tenyérnyi darabokat szakítva ki belőle, kissé kihúzogatjuk, és 180 fokra forrósított olajban 2-3 perc alatt szép barnáspirosra sütjük. A lángosokat tálcára állítjuk, hogy a felesleges olaj lecsuroghasson róluk. Zúzott fokhagymával, tejföllel bekenve, reszelt sajttal meghintve rögtön kínáljuk.

Langos recipe:
Ingredients:

A yeasty, soft dough.
750 g. flour
2 small tubs of buttermilk.
50 g yeast, prepared in 150 ml milk and a bit of sugar.
2 eggs
1/2 tablespoon salt

Put the yeast into 150 ml milk, add sugar and leave for 15 minutes, or until it activates and foams up.
Put all ingredients in a bowl, add yeasty milk and mix together. Knead until smooth. Cover with clean kitchen towel. Let rise about double its size in a warm place (but not on top of the hot oven). Roll out to about an inch thick on a floured surface.
Tear palm-sized pieces off, pull into a circle shape and fry in 180C oil for 2-3 minutes. Turn midway through. Stand fried langos on a tray to drain oil.
Brush with crushed garlic, top with sour cream and grated cheese and serve immediately.

gyors vacsi

Wokos zöldségkeverék és füstli pici vajon megpirítva, sóval, delikáttal és megszórva reszelt sajttal, fotó után több sajt is került még rá, mellé a visszamaradt vajon megpirított kifli kerül.

FARSANGI FÁNK

Kedvenc fánk receptem Traritától való, egyszerűen tökéletes:


Hozzávalók: 50 dkg liszt,5 dkg porcukor,5 dkg margarin,3 tojássárgája,csipet só,2,5 dkg élesztő,3 dl tej
A lisztet átszitáljuk, bele a tojássárgája,cukor,só,a felfuttatott élesztő és a langyos tej. Összedolgozzuk és a végén hozzáadjuk a felolvasztott margarint, majd szép fényesre dagasztjuk.Meleg helyen minimum egy órát kelesztjük. Majd visszadagasztjuk és újra kelesztjük.
Kinyújtjuk ujjnyi vastagra,kiszaggatjuk és letakarva ismét megkelesztjük. Forró olajban megsütjük.
Ha van csövetek hozzá meg is tölthetitek őket lekvárral, csoki vagy vanília pudinggal.

2015. február 5., csütörtök

spagetti szósz

Készül a spagettiszósz:


Olíva olaj, hagyma, foghagyma, bacon, sonka és darált hús megy most bele, a paradicsomszósz pedig a szokásos: Passzírozott paradicsom, bazsalikom, kakukkfű, rozmaring, oregánó (vagy ha nincsenek akkor olasz vagy pizza fűszerkeverék) 1-2 kanál cukor, pici só, balzsamecet és 2 kanál ketchup.

A legfinomabb töltelék oldalasba, vagy csirkecombba

Kicsit elfogult cím, de nekem eddig ez ízlik a legjobban az eddig próbáltak közül:
3 zsemle beáztatva, kinyomkodva és szétmorzsolva
2 tojás
3 főtt tojás felkockázva 
1 cs bacon szalonna és 1 nagy fej hagyma felvágva és megpirítva
apróra vágott petrezselyem zöld
 só, bors, majoránna
Az alapanyagokat összekeverjük, majd adagadóba vagy a csirkecomb bőre alá töltjük. Készült már így egész csirke is a konyhámban. 

Szőlős gyümölcsös saláta


Szőlős, gyümölcsös saláta, ami önálló előételként vagy akár köretként is megállja a helyét. Amire szükséged lesz hozzá: Saláta össze tépkedve. Piros és fehér szőlő félbevágva kimagozva, alma és körte felkockázva. Dió megpirítva és kockára vágott nagy lyukú sajt. Az egészet egy nagy tálba rakjuk, összekeverjük és joghurtos öntettel tálaljuk. Tehettek bele egy kis ropogósra sütött bacont is a férfiak kedvéért wink hangulatjel

Szőlős-túrós pite


Szőlős-túrós pite
Elkevertem 20 dkg lisztet, 2 ek cukorral, 10 dkg olvasztott vajjal és 1 dl natúr joghurttal, majd 20 percre a hűtőbe tesszük. 25 dkg túrót elkeverünk, 1 vaníliás cukorral, 2 kanál cukorral, egy kevés reszelt citromhéjjal és 1 felvert tojással. A tésztát kinyújtjuk, rákenjük a túrót úgy, hogy 2 cmert elhagyunk az oldalaknál. Felhajtjuk a szélét és megpakoljuk szőlővel. 180 fokra előmelegített sütő alsó rácsán megsütjük. Ha nedvesebb a túró adjunk hozzá búzadarát, és ha biztosra akarunk menni akár piteformában elő is süthetjük a tésztát.

Csirkemell szőlős tésztasalátával

És még egy szőlős recept. Be kell valljam úgy kezdtem a kedvesnek, hogy ígérem nem kotyvasztom többet, de ki szerettem volna próbálni, hogy hogy sikerül, de miután megevett 2 tányérral azt mondta főzhetek még ilyet smile hangulatjel



A Csirkemelleket megsóztam és megszórtam zöld fűszer keverékkel és kevés olajon megsütöttem.
1 kicsi fej brokkolit roppanósra főztem. 1 jó fél csomag nyakkendő tésztát megfőztem és lecsepegtettem. 5 szelet bacont megpirítottam, erre öntöttem a tésztát és a brokkolit. 4 Kanál tejfölhöz adtam 3 kanál majonézt 1 kanál cukrot, 2 kanál vörösbor ecetet, egy pici sót és borsot, majd ezt a még meleg tésztára öntöttem és elkevertem. A tésztát egy tányérra szedtem, megszórtam félbevágott, magozott szőlővel, mellé tettem a húst és az egészet megszórtam pirított mandulával.

fokhagyma krémleves

Fokhagyma krémleves:

Amire szükségünk lesz :
2 krumpli 
fél liter tejszín
1nagy fej fokhagyma
1 evőkanál liszt
1-1,5 liter víz
1 leveskocka
só, bors ízlés szerint
1 bagett
10 dkg reszelt sajt.

Pirítsd meg a fokhagymát, kockázd fel a krumplit és add hozzá öntsd fel vízzel és főzd meg egy leveskockával. Add hozzá a lisztel elkevert tejszínt. Turmixold le. Tedd vissza sűrűsödni. Sóval borssal ízesítsd ha szükséges. A bagettet szeleteld fel tedd egy sütőpapírral bélelt tepsire és pirítsd meg max hőfokon. Adhatsz még hozzá pirított hagymát és bacont.

tökös leveles csiga

Be kell vallanom eddig nem ettem a sütőtököt, de most kezdek beleszeretni. Én élesztős leveles tésztával fogom megcsinálni a krémsajt öntet nélkül. Egy sütőtökös bébiételt vegyél, azzal kend be a tésztát, szórd meg barna cukorral és fahéjjal tekerd fel, szeleteld és süsd meg. 

english:http://www.twopeasandtheirpod.com/easy-mini-pumpkin-cinnamon-rolls/

mi is az a pumpkin pie spice

Sok receptnél olvastam a pumpkin pie spice nevű fűszerkeveréket, ami nem mellesleg isteni ízű (hasonlít a mézeskalács fűszerre),de nálunk sajnos nem kapható így kikevertem egy angol oldal alapján a sajátomat:


3 ek. őrölt fahéj
2 tk. őrölt gyömbér
2 tk. őrölt szerecsendió
1 1/2 tk. őrölt szegfűbors (nem kaptam így az egészet összetörtem a sodrófával)
1 1/2 tk. őrölt szegfűszeg (nem kaptam így az egészet összetörtem a sodrófával)
Óvatosan keverjük össze, és tároljuk légmentesen záródó edényben (Én egy kis befőttes üvegben).
forrás és kép:http://www.ellaclaireinspired.com/homemade-pumpkin-pie-spice/

tortilla házilag


2 bögre liszt
1 bögre meleg tej
1,5 teáskanál sütőpor
1 tk olaj
1tk só

Ezt összekevertem, simára gyútram és most a 20 perces pihenőjét tölti, közben felfőtt a megérdemelt teavizem, keverem be a palacsintát és sütöm ki, majd ha végeztem jönnek a tortillák. kis gömböket szakítottam, lisztezett deszán kinyújtottam, majd palacsintasütőben megsütöttem mint a krumplilángost. Nem vagyok ennyire mániákus egyébként, csak az úgy volt, hogy ma spagetti lesz a vacsi, szépen be is vásároltam, majd mondta a kedves, hogy jobb lenne valami amit menet közben gyorsan be lehet kapni, nem asztalhoz ülős (nincs itthon se kenyerem se zsemlém semmi) innen az ötlet. Így mint kitaláltátok holnap spagetti lesz a vacsi házi paradicsom szósszal. Kellemes estét nektek kedves blogos családom, álmodjatok szépeket kiss hangulatjel

almás karamellás csokoládé házilag


Olvassz étcsokit, öntsd sütőpapírra (nekem a szilikonos jön be a legjobban) szórd meg aszalt almával és locsold meg olvasztott karamellával. ha megszilárdul szépen be is csomagolhatod és akár ajándékba is adhatod.
Forrás: http://www.dixiecrystals.com/recipes/desserts/candy/Caramel-Apple-Chocolate-Bark



tejszínes epres torta

Egy újabb ötlet

Tejszínes-epres torta :

115g lágy vaj
200g porcukor
2 nagy tojás
2tk vanília aroma
190g liszt
1 3/4 tk sütőpor
120 ml tej
krémhez:
225g lágy krémsajt
100g porcukor
1 tk vanília aroma
1/2 tk nandulla aroma
475 ml tejszín
videó az elkészítésről:
English:
https://www.youtube.com/watch?v=b5gVIzFPo7U

lasagne torta

Egyformát kivajazunk,megszórjuk morzsával arra rétegezzük a friss lasange tésztát és a következő rétegeket: 1 réteg Alfredo szósz+szalámi, 3 alfredo réteg,1 pestó+sajt réteg, 1 sajt réteg, arra pedig darált húsos paradicsomszósz+mozzarella, ha tele az edény akkor behajtogatjuk a kilógó tésztát, megkenjük alfredo szósszal és megsütjük. Óvatosan borítsuk ki. 
English:
http://www.thefoodinmybeard.com/2011/05/lasagna-timpano.html

brokkolis sült csirke

Ma színházban voltunk a gyerekekkel operácskát nézni és mivel mindenki elvetette az ötletem, hogy együnk valahol így hazaérve pánikszerűen rontottam a hűtőnek. Ez egy ilyen dobjunk össze valamit a hűtőből kaja. Mielőtt azt mondanátok, hogy nemááán, kinek van brokkolija a hűtőben, annak akinek a kisfia a piacon megveszi magának, csak mert szereti smile hangulatjel 

Sóztam, borsoztam, megszórtam kakukkfűvel és sült csirke fűszerkeverékkel a csirkém, majd egy tepsibe tettem. Rákockáztam 1 paprikát, 2 kicsi brokkoliz egy 200gos csomag császár szalonnát, majd ezt újra megszórtam fűszerekkel, rá locsoltam fél liter(kevesebb is elég lehet, nekem ilyen kiszerelés volt itthon) főzőtejszínt, reszelt sajttal megszórtam, majd betoltam a sütőbe. Krumplit sütök hozzá ha kész lesz.

vaníliás csokis muffin

Hozzávalók:

10 dkg tejcsokoládé
30 dkg liszt
2 teáskanál sütőpor
9 dkg barnacukor
2 csomag vaníliás cukor
1 késhegynyi só
10 dkg vaj
1 teáskanál vanília (aroma)
2 tojás
2,5 dl tej

Elkészítés:

A sütőt 200 fokra előmelegítjük, a muffin formákat előkészítjük. A csokoládét durvára vágjuk. A lisztet, a sütőport, a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót egy tálban összekeverjük. Egy másik tálban a vajat kikeverjük a vaníliával, a tojásokkal és a tejjel. Ehhez a masszához hozzáadjuk kis adagonként a lisztes keveréket, majd a csokoládét is, majd fakanállal (hogy a csokoládé ne törjön össze) csomómentesre keverjük. A tésztát a formákba töltjük, 20-25 percig sütjük

Töltött gomba

Még most jutottam el a reggeliig, cserébe jól teleettem magam grin hangulatjel

Tölteni való gombába beleütöttem egy tojást, megszórtam sonka csíkokkal, reszeltem rá sajtot és pizza fűszerkeverékkel megszórtam, megsütöttem a sütőben és pirítóssal ettem. hmmmmm isteni volt.

Large mushrooms, egg in it, sprinkled with strips of ham, grated cheese and sprinkled with pizza spice mix, fried in the oven and add a toast. hmmmmm was divine.

hawaii csirkemell

Ismét egy nagyon egyszerű recept:
A csirkemellet megsütöm kevés olajon a kedvenc csirke fűszeremmel, ráfektetem a sonkát, az ananászt végül a sajt szeleteket, sütőben megpirítom a sajtot a tetején, rizzsel és tartármártással tálalom.

Kolbásszal töltött csirkemell

Ha még nem lenne ötletetek holnapra:
Fűszeres burgonya szeletek, saláta, tartármártás és nem utolsó sorban töltött csirkemell

A csirkemelleket félbevágtam, betöltöttem kolbásszal, sajttal, hagymával és lila hagymával, majd összehajtottam. Megszórtam fűszerkeverékkel, betekertem baconnel és fóliával letakarva 180fokon megsütöttem. Levettem a fóliát megpirítottam kicsit, majd még melegen eltüntette a családom.