Ismét egy nagyon egyszerű recept:
A csirkemellet megsütöm kevés olajon a kedvenc csirke fűszeremmel, ráfektetem a sonkát, az ananászt végül a sajt szeleteket, sütőben megpirítom a sajtot a tetején, rizzsel és tartármártással tálalom.
2015. február 5., csütörtök
Kolbásszal töltött csirkemell
Ha még nem lenne ötletetek holnapra:
Fűszeres burgonya szeletek, saláta, tartármártás és nem utolsó sorban töltött csirkemell
A csirkemelleket félbevágtam, betöltöttem kolbásszal, sajttal, hagymával és lila hagymával, majd összehajtottam. Megszórtam fűszerkeverékkel, betekertem baconnel és fóliával letakarva 180fokon megsütöttem. Levettem a fóliát megpirítottam kicsit, majd még melegen eltüntette a családom.
Fűszeres burgonya szeletek, saláta, tartármártás és nem utolsó sorban töltött csirkemell
A csirkemelleket félbevágtam, betöltöttem kolbásszal, sajttal, hagymával és lila hagymával, majd összehajtottam. Megszórtam fűszerkeverékkel, betekertem baconnel és fóliával letakarva 180fokon megsütöttem. Levettem a fóliát megpirítottam kicsit, majd még melegen eltüntette a családom.
2014. december 22., hétfő
Karácsonyi habkarika
Az egyik tortás csoportból hoztam nektek a receptet, megcsináltam, isteni lett. A körülöttem élők egybehangzó véleménye alapján finomabb mint a bolti :)
Hozzávalók:80 g tojásfehérje (2 tojás fehérje)240 g porcukorNegyed citrom leve (én találomra öntöttem bele)4 g étkezési keményítő
Elkészítés:1. A sütőt 80 C-ra előmelegítjük, és előkészítünk egy szilikonos sütőpapírral fedett sütőlemezt.2. A porcukrot a tojásfehérjével egy tálba mérjük, és vízgőzre tesszük, de a tál alja ne érjen a vízbe. (1 db tojásfehérje kb. 40-45 gramm)
3. Egy szűrőn át - hogy a magok ne kerüljenek a tojásfehérjébe - nyomjuk bele a citrom levét. Ezután folyamatos keverés (nem verés!, kézi habverővel) közben melegítsük csípősre a tojásfehérjét.Akkor csípős a tojásfehérje, mikor beledugjuk az ujjunk, és csípi azt. Ez kb. 60 C-fokot jelent.
4. Ha csípős a fehérje, öntsük át a robotgép üstjébe, (itt még folyós) és tegyük bele a kukoricakeményítőt.
5. Ezután kb. 10 percen át, a legmagasabb fordulaton habosítsuk, míg kemény habbá nem válik a cukros fehérje, közben tegyük bele a színezőt.
6. A kemény habot csillagcsöves habzsákba szedjük, és a szilikonos sütőpapírra kinyomjuk a karikákat.
7. A kinyomott karikákat 2 órára a 80 C-os sütőbe tesszük (ha van a sütőn, akkor légkeverés funkcióra), és készre szárítjuk őket. A tökéletes habkarikáknak nem szabad megpirulniuk, hó fehérnek kell maradniuk, és akkor jók, mikor fel lehet szedni őket a papírról.
Hozzávalók:80 g tojásfehérje (2 tojás fehérje)240 g porcukorNegyed citrom leve (én találomra öntöttem bele)4 g étkezési keményítő
Elkészítés:1. A sütőt 80 C-ra előmelegítjük, és előkészítünk egy szilikonos sütőpapírral fedett sütőlemezt.2. A porcukrot a tojásfehérjével egy tálba mérjük, és vízgőzre tesszük, de a tál alja ne érjen a vízbe. (1 db tojásfehérje kb. 40-45 gramm)
3. Egy szűrőn át - hogy a magok ne kerüljenek a tojásfehérjébe - nyomjuk bele a citrom levét. Ezután folyamatos keverés (nem verés!, kézi habverővel) közben melegítsük csípősre a tojásfehérjét.Akkor csípős a tojásfehérje, mikor beledugjuk az ujjunk, és csípi azt. Ez kb. 60 C-fokot jelent.
4. Ha csípős a fehérje, öntsük át a robotgép üstjébe, (itt még folyós) és tegyük bele a kukoricakeményítőt.
5. Ezután kb. 10 percen át, a legmagasabb fordulaton habosítsuk, míg kemény habbá nem válik a cukros fehérje, közben tegyük bele a színezőt.
6. A kemény habot csillagcsöves habzsákba szedjük, és a szilikonos sütőpapírra kinyomjuk a karikákat.
7. A kinyomott karikákat 2 órára a 80 C-os sütőbe tesszük (ha van a sütőn, akkor légkeverés funkcióra), és készre szárítjuk őket. A tökéletes habkarikáknak nem szabad megpirulniuk, hó fehérnek kell maradniuk, és akkor jók, mikor fel lehet szedni őket a papírról.
2014. december 8., hétfő
Mézeskalács torta
Hozzávalók(18 cmes formához):
3 tojás szétválasztva, a fehérje felverve
1/2 bögre méz /vagy 1/4 bögre melasz+1/4 bögre méz/
1 ek olvasztott vaj
1/4 bögre cukor
1 bögre liszt /120g/
1/4 ek szódabikarbóna
1 tk mézes fűszerkeverék
A tojássárgát kikeverjük a mézzel és a cukorral, hozzáadjuk az olvasztott vajat, majd a lsizttel elkevert fűszereket és a szódabikarbónát. Csomómentesre keverjük, majd óvatosan belekeverjük a tojásfehérjét. Vajazott lisztezett formában 189 fokon készre sütjük.
A krémhez:
1cs vaníliás puding
4 ek cukor
4 dl tej
2 dl felvert tejszínhab
Megfőzzük a pudingot, majd kihűlés után a felvert tejszínbe keverjük. A kihűlt és felszelt mézes piskótába töltjük. Dr Oetker fenyőfákkal díszítettem.
A habrózsák elkészítését itt találjátok: http://ancikonyha.blogspot.hu/2013/05/epres-citromos-sarokhaz.html
English: http://roxanashomebaking.com/gingerbread-roll-cake-recipe/
2014. december 3., szerda
Mézeskalács
Tészta:
Hozzávalók: 4 tojássárgája, 15 dkg porcukor, 25 dkg langyos ( meleg ) méz, 5 dkg zsír, 1 cs. mézes fűszerkeverék, 4 evőkanál tejföl, 75 dkg liszt, 2 kávéskanál szódabikarbóna
Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit. nyújtjuk, szaggatjuk 200 fokon megsütjük. Vigyázz! Gyorsan sül, nem kell sötétre sütni!
Máz:
tojásfehérje, porcukor
Nem kell az összes fehérjét bekeverni, elég a fele.
Általában 1 fehérjéhez 15-20 dkg porcukrot mérnek, de ez függ a tojás nagyságától is.
A cukormázhoz a fehérjét ki kell keverni a porcukorral. NEM HABBÁ VERJÜK!!!! Fakanállal, vagy kézi habverővel kikeverjük. papírtölcsérbe tesszük és díszítjük a kalácsokat.
Díszítés előtt a mézeskalácsokat "megtisztítjuk" . A lisztet egy ecset segítségével lesöpörjük a tésztáról.
2014. november 19., szerda
Áfonyás-diós vaníliás muffin:
Ha már aludni nem tudok legalább legyen haszna, sül a holnapi tízórai :)
Áfonyás-diós vaníliás muffin:
30 dkg liszt
2 teáskanál sütőpor
9 dkg barnacukor
2 csomag vaníliás cukor
1 késhegynyi só
10 dkg vaj
1 teáskanál vanília (aroma)
2 tojás
2,5 dl tej
1 marék dió (lehet több)
1 marék aszalt áfonya (lehet több)
Elkészítés:
A sütőt 200 fokra előmelegítjük, a muffin formákat előkészítjük. A diót és az áfonyát durvára vágjuk. A lisztet, a sütőport, a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót egy tálban összekeverjük. Egy másik tálban a vajat kikeverjük a vaníliával, a tojásokkal és a tejjel. Ehhez a masszához hozzáadjuk kis adagonként a lisztes keveréket, majd a diót és az áfonyát is, fakanállal csomómentesre keverjük. A tésztát a formákba töltjük, 20-25 percig sütjük.
Áfonyás-diós vaníliás muffin:
30 dkg liszt
2 teáskanál sütőpor
9 dkg barnacukor
2 csomag vaníliás cukor
1 késhegynyi só
10 dkg vaj
1 teáskanál vanília (aroma)
2 tojás
2,5 dl tej
1 marék dió (lehet több)
1 marék aszalt áfonya (lehet több)
Elkészítés:
A sütőt 200 fokra előmelegítjük, a muffin formákat előkészítjük. A diót és az áfonyát durvára vágjuk. A lisztet, a sütőport, a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót egy tálban összekeverjük. Egy másik tálban a vajat kikeverjük a vaníliával, a tojásokkal és a tejjel. Ehhez a masszához hozzáadjuk kis adagonként a lisztes keveréket, majd a diót és az áfonyát is, fakanállal csomómentesre keverjük. A tésztát a formákba töltjük, 20-25 percig sütjük.
2014. november 6., csütörtök
Brokkolis csirkemell
| A kép még a sok sok sajt előtt készült :) |
Ma színházban voltunk a gyerekekkel operácskát nézni és mivel mindenki elvetette az ötletem, hogy együnk valahol így hazaérve pánikszerűen rontottam a hűtőnek. Ez egy ilyen dobjunk össze valamit a hűtőből kaja. Mielőtt azt mondanátok, hogy nemááán, kinek van brokkolija a hűtőben, annak akinek a kisfia a piacon megveszi magának, csak mert szereti
Sóztam, borsoztam, megszórtam kakukkfűvel és sült csirke fűszerkeverékkel a csirkém, majd egy tepsibe tettem. Rákockáztam 1 paprikát, 2 kicsi brokkoliz egy 200gos csomag császár szalonnát, majd ezt újra megszórtam fűszerekkel, rá locsoltam fél liter(kevesebb is elég lehet, nekem ilyen kiszerelés volt itthon) főzőtejszínt, reszelt sajttal megszórtam, majd betoltam a sütőbe. Krumplit sütök hozzá ha kész lesz.
Feliratkozás:
Megjegyzések (Atom)

















