Oldalak
▼
2012. augusztus 28., kedd
Almás-szilvás pite
4 almát és kb 10 szilvát felkockáztam, cukorral, fahéjjal megszórtam, összeforgattam. Kész Édes linzer tésztát vettem (tante fanny) a formába tettem 1 lapot alulra azt picit megsütöttem, majd rákanalaztam a tölteléket és a tetejére még egy lapot tettem, a széleket összenyomtam, díszítettem.
A tetejét fahéjas porcukorral megszórtam és 180 fokra melegített sütőben megsütöttem. A kicsi családom meg eltüntette :)
2012. augusztus 11., szombat
ízes paradicsom télire
Aparadicsomokat leorrázzuk, lehúzzuk a haját, kivágjuk a zöld részét és tetszőlegesen feldaraboljuk. Adjunk hozzá egy
kicsumázott zöldpaprikát, egy-két fej megtisztított vöröshagymát és
megtisztított, felszeletelt zellergumót, néhány zellerzöldet, majd
főzzük az egészet pépesre. Törjük át, forrón töltsük üvegekbe, kössük le
és gőzöljük szárazon.Én csináltam egy adagot darabos paradicsommal is, ebba a zellert és e zellerzöldet ledaráltam, hogy jobban elkeveredjen.
2012. augusztus 9., csütörtök
teszt: Wagner's Original prosciutto pizza
Meglepődtem, mert kb azt találtam a dobozban, amire a kép alapján számítottam. A tésztája nagyon finom, viszont a sonkának nekem volt egy érdekes íze, de sok majonézzel elnyomható :D Összességében: Ha szereted az érlelt sonkákat biztos ízleni fog, viszont én még keresem az igazit, ez nem lesz a kedvencem.
őzike pörkölt :)
Megpucoltam felkarikáztam 5 kicsi répát, hozzávágtam 1 tv paprikát. Felkockáztam 4 fej hagymát. Feldaraboltam 1 paradicsomot, és felkockáztam a húst.
Megpirítottam a hagymát, hozzátettem a répa-paprika keveréket és tovább pirítottam.
Megszórtam piros paprikával,hozzáadtam a paradicsomot és 1 teáskanál delikáttal lecsó álagúra főztem.
Hozzáadtam a húst, megszórtam frissen őrölt borssal, vadfűszerkeverékkel és pici őrölt köménnyel, és megpirítottam kicsit.
Hozzáadtam a leszűrt erdei gombát.
Apránként hozzáadtam 2 dl vörösbort és beledobtam 1 leves kockát.
Apukám copfocskát kért hozzá így azzal tálaltam, itt nem látszik, de még ment 1 teáskanál tejföl a tetejére, mert későn döntött úgy, hogy mégis tejfölösen szeretné.
Anyukám pedig fogyózik így salátával ette és azt mondta nagyon finom volt. Én nem eszek vadat így csak a szaftot ette tejföllel és tésztával, isteni volt :)
Megpirítottam a hagymát, hozzátettem a répa-paprika keveréket és tovább pirítottam.
Megszórtam piros paprikával,hozzáadtam a paradicsomot és 1 teáskanál delikáttal lecsó álagúra főztem.
Hozzáadtam a húst, megszórtam frissen őrölt borssal, vadfűszerkeverékkel és pici őrölt köménnyel, és megpirítottam kicsit.
Hozzáadtam a leszűrt erdei gombát.
Apránként hozzáadtam 2 dl vörösbort és beledobtam 1 leves kockát.
Apukám copfocskát kért hozzá így azzal tálaltam, itt nem látszik, de még ment 1 teáskanál tejföl a tetejére, mert későn döntött úgy, hogy mégis tejfölösen szeretné.
Anyukám pedig fogyózik így salátával ette és azt mondta nagyon finom volt. Én nem eszek vadat így csak a szaftot ette tejföllel és tésztával, isteni volt :)
Teszteltem az "Uncle Bens mártás 400g Kinai illatos ropogós zöldségekkel " mártást
Nem csak kinézetre mutatós az íze is nagyon finom, én úgy csináltam, hogy: Nagy lyukú reszelőn lereszeltem 2 répát, 2 petrezselymet, olivaolajon megpirítottam, hozzáadtam a vékony csíkokra vágott csirke mellet, sóztam borsoztam majd tovább pirítottam. Amikor megpirult ráöntöttem a mártást, összerottyantottam és rizzsel tálaltam.