Oldalak

2013. augusztus 31., szombat

Tízórai terv 1. hét/ 1. week lunch plan



Nekünk az iskola szeptember 4.-én kezdődik így a tízórai vitel is. Mivel ma megyek vásárolni így  amit tudok most szerzek be, ezért előre összeszedtem, hogy mit is vigyünk első héten :) ha elkészülnek hozom a részletes beszámolót, addig is itt a listám :

dátum:/    Fehérje:/   Zöldég/gyümi:/  Szénhidrát:/  Tejtermék:/   Édesség:/  Ital:

szept 4./ sonka/ banán/ szendvics kenyér/ csokis tej/ mogyoró/-
szept 5./ virsli / répa, ubi, kaliforniai paprika/ kifli/ krémsajt/ kókuszos mandula/ őszilé
szept 6./ sonka/ uborka/ szendvics kenyér/ sajt/ keksz/ almalé

Nem tudom ti hogy vagytok vele én már annyira izgulok, látszik??? :D

We have school starts on September 4. Because today I'm going shopping so that I can get into right now, so I pulled ahead to what we take with the first week :) I'll get you ready for a detailed post, in the meantime here's my list:
 

date/ protein/ fruit, veg/ grain/ dairy/ sweet treat/ drink

September 4 / ham / banana / sandwich bread / milk chocolate / hazelnut / -

September 5 / sausage / carrot, cucumber, bell pepper / croissant / cream cheese / coconut almond / peach juice

6 Sep / ham / cucumber / sandwich bread / cheese / oreo / apple juice

I do not know about you guys I was so excited, You See?? D

2013. augusztus 23., péntek

Nyári tészta saláta / Summer pasta salad


Hozzávalók:
1 cs bármilyen tészta( én asztronautásat használtam a gyerekek kedvéért)
1 kis cs zsenge borsó
1 cs bacon
3/4 bögre mayonéz,
1 kanál cukor
1/2 citrom leve
1 kanál oliva (én a bacon zsírját tettem rá)
1 teás kanál kakukkfű
1 kanál mustár
só, bors
(és én tettem bele 3 kanál tejfölt, de nem kell a recept szerint)
(jaaaa és sok sok reszelt sajt, mert szeretem :D)

A tésztát megfőzöm sós vízben.

Majd a borsót is. Megpirítom a bacont és felkockázom.

A többi hozzávalót összekeverem egy tálban. Beleforgatom a tésztát és a borsót.
Majd tálaláskor rászórjuk a bacont, ha szeretitek szórjátok meg nagy lyukú reszelőn szeszelt sajttal.

 Ingredients:
12 oz salad-size macaroni pasta, cooked according to package instructions and cooled
1cup frozen petite peas, thawed
4 oz diced and crisped pancetta
• Creamy, Lemon-Thyme Dressing (recipe below)
2 teaspoons fresh thyme leaves, for garnish
Preparation:
-Add the cooked and cooled macaroni to a large bowl, and add in the thawed petite peas and the diced, crisped pancetta; if serving immediately, toss with the Creamy, Lemon-Thyme Dressing, and garnish with the thyme leaves; if making ahead, prepare all components and keep them separate, then toss the dressing with the pasta/peas/pancetta when ready to serve, to keep the pasta salad moist and fresh; keep cold.
Creamy, Lemon-Thyme Dressing ingredients:
¾ cup mayo
1/3 cup olive oil
¼ cup fresh lemon juice
1 ½ tablespoons lemon zest
1tablespoon plus 2 teaspoons sugar
1 ½ teaspoons salt
1teaspoon whole grain Dijon mustard
1teaspoon fresh thyme leaves
½ teaspoon freshly cracked black pepper
Preparation:
-Add all ingredients into the bowl of a food processor, and process the mixture until thick and completely creamy; store in the fridge until you’re ready to serve the salad, at which point you can toss the dressing with the pasta.