Oldalak

2016. február 22., hétfő

Baconös sajtos croissant felfújt

Készül a vacsi:
pár croissant felszeleteltem, egy tepsi aljába raktam, meglocsoltam fűszeres felvert tojással /az enyém zölfűszeres, te használj olyat amit szeretsz/, megszórtam baconnel, reszelt sajttal, petrezselyem zölddel és bedugtam a sütőbe megsütni, kíváncsi leszek milyen lesz, de ma ezt kívántam meg.

google: Preparing the dinner:
couple croissant sliced into the bottom of a baking pan , sprinkled with spiced beaten egg / minewith herb but you can use what you like /, sprinkled with bacon, grated cheese, parsley and I pushed in the oven to roast, I'll be curious what will be...

2016. február 10., szerda

Farsangi mézesek

Barátnőm kérésének engedve készültek el ezek a szépségek és jó célt fognak használni, mert a tombola veszteseket fogják boldogítani. Mindent a jó ügy érdekében, így kevertem kavartam, kis kerek mézeseket szaggattam, amik jól megsültek és miután kihűltek kezdődhetett a móka :)


Én szeretem a nem túl átlagos megoldásokat, így alakult, hogy nálam a mézesek nem cukormázat kaptak, hanem marcipán, vagy unidec réteget, méghozzá úgy, hogy kb 3-4 mm vastagra elnyújtom, majd a mézes szaggatóval kivágom, a hátulját megkenem ételragasztóval, de ha nincs a citromlé is megfelel a célnak és a mézesre ragasztom. 

Így rendelkezésünkre állnak a szép kis fehér festővásznak, már csak a tervezés van hátra. A legszaporább a nagyüzemi gyártás elvén, ha mindegyik kap szemet (egy-egy hullámos vonal) és orrot (két pötty).

Itt elmondanám, hogy festéshez por festéket és vagy pici vodkát vagy pici citromlét használok, és mint a suliban a vízfestékkel, úgy festek a mézesekre is. Én ezeket a festékeket szeretem:


Szóval van szemünk meg orrunk, a többi már csak rajtad múlik, festhetsz szemüveget rá rúzsos szájjal, apró virágokat girbegurba faágakkal, vagy csak össze vissza kunkorikat különböző színekkel, erezd nyugodtan szabadjára a fantáziád, és tuti szép lesz az eredmény :)

Ha elkészíted kérlek ne fogd vissza magad és küldj egy képet a facbookra, szívesen látom :)
Legyen szép estétek! 
XOXO Ancika


2016. február 8., hétfő

Sajtos mártogatós házilag /Cheese Dipping Sauce

Igaz ti is elcsábultok néha a moziban egyszer egyszer a nachosra :) Én sajtszósszal szeretem és a lurkók is, bár ők már továbbfejlesztve a pop cornt mártogatják a sajtszószba, isteni.... nemhiába, ők még tudnak valamit amit mi már rég elfelejtettünk. Na de kitalálták a boltban, hogy vegyünk nachost, igen ám, de nem volt hozzá sajtszósz, így mit tehet az ember lánya??? Hát persze, mindent a gyerekekért, ugorjunk neki és csináljunk házilag. Én a nemcsípős változatot csináltam, de ha te szeretnéd, tehetsz bele egy kis csilipelyhet is :)




1/4 csésze vajat megolvasztunk, megpirítunk benne 1/4 csésze lisztet, felöntöm 2 csésze tejjel, beleteszek 2 csésze reszelt sajtot (trapistát, parmezánt és füstöltet használtam vegyesen, bármilyen megfelel hozzá). Addig melegítem, amíg az egész összeolvad és fűszerezem, sóval, borssal, fokhagyma porral. Én tettem bele egy kis szárított mogyoróhagymát is (az auchanban a fűszereknél találod) az egészet összefőztem, kis tálkákba szedtem, amiket a gyerekek végül kinyaltak :)

Jó étvágyat hozzá!

Ui.: A tescoban párszáz forintért lehet kapni ilyen kis müanyag mérőeszközcsomagot, nekem megkönnyítette az életem ... vagy itt tudsz rendelni: http://www.pandortex.eu/konyha-felszereles/szurok/8-darabos-m%C3%A9r%C5%91kan%C3%A1l-c8371/oldal=//


Cheese Dipping Sauce
Ingredients
  • 2 cup Milk
  • ¼ cup Butter
  • ¼ cup Flour
  • 2 cup shredded Sharp Cheddar Cheese
  • Salt & Pepper to taste
Instructions
  1. Allow milk to warm to room temperature.
  2. Melt butter in a saucepan over medium heat.
  3. Sprinkle flour over melted butter while stirring to form a roux. Then cook for several minutes.
  4. Gradually add milk to roux while whisking to form a well blended mixture.
  5. Cook about 5 minutes until thickened.
  6. Gradually add in the cheese while stirring constantly until it is melted and smooth.
  7. Serve hot.
  8. If you would like to spice things up add 2 teaspoons hot sauce and 1 teaspoon chili powder.



2016. február 1., hétfő

Házi fűszerkeverékre fel!

Tegnap elkövettem egy hatalmas hibát. Tudom, hogy ha már megvettük és célunk megenni soha de soha ne nézzük meg, hogy miből készült.



De én úgy fellelkesültem a karibi fűszer kapcsán, így gondoltam amíg felfő a vizem szórakozásképp meglesem mi van a fajita fűszerkeverékben, és egyszer majd kipróbálom házilag....nem kellett volna, most már nem vagyok biztos abban, hogy egyáltalán meg fogom enni...
idézem: 
vöröshagyma, só, paprika, dextoz, fokhagyma, keményítő, egyéb fűszerek (ez vajon mit takarhat??? :O) , koriander, kurkuma, görög széna, ízesítők (és ez ???) maltodextrin, sav, cayenne-i bors, tapadás gátló ( ? ) élesztő kivonat

Hát lehet hogy bennem van a hiba, és ezek tök átlagos összetevők és mivel boltban árulják 99% az esélye, hogy mégcsak beteg sem leszek tőle, de az első gondolatom az volt, hogy ezt most tényleg meg kellene ennem????


Nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekem sokkal szimpibb, hogy tegyél bele egy kanál ezt meg fél kanál azt meg ilyenek, és kihagyjuk a titkos összetevőket, vagy legalább dextróz helyett írna szőlő cukrot és ne rettentené el az embert az ilyen flancos kifejezésekkel... na de így végre megérett az elhatározás, bevásároltam komoly 2000ft-ért (mindenből a jobb minőségű, hazait vettem és sok fűszerkeverékre való alapanyag, ettől olcsóbban is meg lehet úszni) és ma nekiesek csinálok pár fűszerkeveréket. Biztos lesz benne toszkán, olasz, görög, karibi és sült csirke, a többi még képlékeny :)
Amint kész lesznek hozom a recepteket, addig is legyen szép napotok!!

Ancika