Oldalak
▼
2013. február 28., csütörtök
szezámos kalács
A sós változat:
Hozzávalók:
56 dkg liszt
3 dl langyos víz
4 dkg olvasztott margarin
1 teáskanál cukor
1,5 dkg só
2,5 dkg élesztő
Kevés langyos, cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát dagasztunk. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
Ezután 12 részre osztjuk. Köröket formázunk belőle és olvasztott vajba mártva kapcsos formába tesszük és megszórjuk tetszés szerinti magvakkal. Újra kelesztjük és 200 fokon megsütjük. Ha a sütő aljába -vizet teszünk egy tálba akkor szebben feljön.
560g of flour
3 dl of lukewarm water
40 g margarine, melted
1 teaspoon of sugar
15 grams of salt
25 g of yeast
and sesame seeds on top
The warm water 3 tablespoons flour, the sugar and yeast were prepared and placed in a warm place. Pour to the remaining ingredients. and knead. Let it rise double in a warm place.
Then divided into 12 parts. Molding it circles, dipped in melted margarine and put into a Clasp form. Let it rise again. Bake at 200 ° C.
I usually do little water into the bottom of the oven, comes up beautifully
Édes változat:
Sweet version:
Hozzávalók:
50 dkg sima liszt
4dkg cukor
5 dkg vaj vagy margarin+5 dkg a mártogatáshoz
4,5 dl tej
1,5 dkg élesztő
1/2 kávéskanál só
Az élesztővel, 1dl langyos tejjel és 3 ek liszttel kovászt készítünk, és langyos helyre tesszük. A cukrot, sót a langyos tejben feloldjuk. A lisztet a kovásszal és a tejjel 20 percig dagasztjuk. A vége felé az olvasztott vajat is bele dolgozzuk. A tésztát langyos helyen egy órát kelesztjük. Majd vajjal megkenve formázzuk, a tetejét megkenjük tojással alacsony hőfokon megsütjük.
Én szoktam tenni pici vizet a sütő aljába, szebben feljön :)
in English
Ingredients:
500g flour
sugar 40g
50g butter or margarine + 50g melted for forming
milk 4,5dl
15g yeast
1 pinch salt,
The warm milk 3 tablespoons flour, the sugar and yeast were prepared and placed in a warm place. Pour to the remaining ingredients. and knead. Let it rise double in a warm place.
Then divided into 12 parts. Molding it circles, dipped in melted margarine and put into a Clasp form. Let it rise again. Bake at 200 ° C.
I usually do little water into the bottom of the oven, comes up beautifully
This is a very interesting method, I don't think I've seen putting a kalacs together quite like it before, and it makes a very beautiful boule. When you say I usually do little water into the bottom of the oven, comes up beautifully - do you mean you put a pan of water in the oven for humidity?
VálaszTörlésyes
Törlés