Oldalak

2013. március 3., vasárnap

Linzer Strawberry Sweet Cheese Tart. /Epres túrótorta linzertésztából

http://www.nosalty.hu/recept/epres-turotorta-linzertesztabol
 Base:
300 g flour
200 g butter
100 g sugar
1 egg yolk
Cream cheese filling:
250 g pressed cottage cheese or sweet cheese
150 g sour cream
3 eggs
80 g sugar, or to taste
Fruit topping:
30 dkg eper
1 package gelatin powder
3 tbs sugar
Instructions:
1. Assemble linzer ingredients quickly, cutting cold butter into the flour and sugar, then adding egg yolk. Press to the bottom of a tart or pie pan. Let rest in the fridge for 15 min.
2. Mix filling ingredients.
3. Pre-bake linzer base until golden. Pour sweet cheese filling on top, smooth, bake another 45 minutes on 170 C. Centre should be jiggly, but not liquid.
4. Here comes the hardest part: Let cool completely, could be several hours.
5. Once it’s cool, arrange sliced strawberries on it. Make gelatin according to package instructions and pour on top. Let set.
6. Once gelatin is set, the tart can be sliced and served.

Epres túró torta

Az alaphoz:
  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 tojássárgája
A túrós részhez:
  • 25 dkg túró
  • 15 dkg tejföl
  • 3 tojás
  • 8 dkg cukor (ízlés szerint)
  • 5 dkg vaj
  • 1 púpos ek liszt
A tetejére:
  • 30 dkg eper
  • 1 cs tortazselépor
  • 3 ek cukor

elkészítés
  1. A linzer hozzávalóit gyorsan összegyúrjuk, majd kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy piteformát. Amíg a túrós részt készítjük, a tésztát a hűtőbe tesszük.
  2. A túrós rész hozzávalóit összekeverjük.
  3. 15 perc pihenés után a linzeralapot vaksütéssel elősütjük, majd a túrókrémet rátéve még kb. 45 percig sütjük 170 fokon. Akkor jó, ha már nem folyik, de még remegős.
  4. Itt jön a neheze: teljesen ki kell hűteni, ez több órát is igénybe vehet.
  5. Ha kihűlt, rászeleteljük az epret, és a csomagoláson található utasítás szerint leöntjük a zselével. Ismét hagyjuk dermedni.
  6. Ha jól kidermedt, szépen szeletelhető!
sütési hőfok:
170°C
sütési mód:
alul-felül sütés

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése