Oldalak

2014. március 1., szombat

Madártej

hozzávalók / 4 adag

  • 4+4ek cukor
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 4 db tojás
  • 1 l tej


elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét 4 ek kristálycukorral kemény habbá verjük.
  2. A sárgájához hozzáadjuk a maradék cukrokat, majd egy kis tejjel jól elkeverjük.
  3. A maradék tejet felforraljuk, ebben kifőzzük a kemény tojásfehérjét,kiszedem egy tálba és félre teszem,a tejhez hozzáadjuk a tojássárgás keveréket, és kicsit sűrű krémmé főzzük. (Nem lesz sűrű, csak egy kicsit.) Ha sűrűbbre szeretnéd adj hozzá 1 kanál vanília pudingot.
  4. Ha megvan a krém, akkor tálaljuk, és a cukros kemény főtt tojáshabot a tetejére szaggatjuk

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése