Oldalak

2014. március 25., kedd

Mascarponés meggyes torta





1 18 cmes kész csokis piskóta korong (kb 2-3 cm vastag)
1 üveg magozott meggy
1 cs pudingpor
3-4 kanál mascarpone
2 dl habtejszín
1 kk vanília kivonat vagy aroma
porcukor ízlés szerint



A kakaós piskótánkat körbefogjuk celofánnal és rázárjuk a kapcsos formánkat. A meggyből a pudinggal zselét főzünk, ezt a piskótára halmozzuk. Hagyjuk kihűlni. A mascarponét elkeverjük a cukorral és a vaníliával. A tejszínhabot felverjük, majd a mascarponéhez keverjük. Egy nyomózsák segítségével a kihűlt meggyre nyomjuk, vagy kanállal rásimítjuk. Marcipán vagy ostya virágokkal díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése