Oldalak

2015. február 6., péntek

FARSANGI FÁNK

Kedvenc fánk receptem Traritától való, egyszerűen tökéletes:


Hozzávalók: 50 dkg liszt,5 dkg porcukor,5 dkg margarin,3 tojássárgája,csipet só,2,5 dkg élesztő,3 dl tej
A lisztet átszitáljuk, bele a tojássárgája,cukor,só,a felfuttatott élesztő és a langyos tej. Összedolgozzuk és a végén hozzáadjuk a felolvasztott margarint, majd szép fényesre dagasztjuk.Meleg helyen minimum egy órát kelesztjük. Majd visszadagasztjuk és újra kelesztjük.
Kinyújtjuk ujjnyi vastagra,kiszaggatjuk és letakarva ismét megkelesztjük. Forró olajban megsütjük.
Ha van csövetek hozzá meg is tölthetitek őket lekvárral, csoki vagy vanília pudinggal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése