Oldalak

2013. március 25., hétfő

Kovácsné parasztkalácsa után szabadon :)

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=294260530702290&set=o.533832003316424&type=1&theater


Hozzávalók:
56 dkg liszt
3 dl langyos víz
4 dkg olvasztott margarin
1 teáskanál cukor
1,5 dkg só
2,5 dkg élesztő

Kevés langyos, cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát dagasztunk. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
Ezután 3  részre osztjuk.  A fonatok közzé kolbászt, hagymát fonunk, összetekerjük megkenjük felvert tojással és megszórjuk köménymaggal.

 Újra kelesztjük és 200 fokon megsütjük. Ha a  sütő aljába -vizet teszünk egy tálba akkor szebben feljön.
Ha nem szereted a kolbászt kerülhet bele maradék sonka, bacon akár tojás is.


560g of flour
3 dl of lukewarm water
40 g margarine, melted
1 teaspoon of sugar
15 grams of salt
25 g of yeast

and sesame seeds on top
 The  warm water 3 tablespoons flour, the sugar and yeast were prepared and placed in a warm place. Pour to the remaining ingredients. and knead. Let it rise double in a warm place.
  Then divided into 3 parts.Weave with sliced sausage & onion rings, wrap, brushed with egg, then topped with caraway seeds. Let it rise again. Bake at 200 ° C.
 I usually do little water into the bottom of the oven, comes up beautifully
  If you do not like sausage, may be ham, eggs and bacon as well.

How to video:
 A hogyan készült videót itt találjátok:
http://www.youtube.com/watch?v=6IdDr5xj4-M&feature=youtube_gdata

 Nagyon finom volt, annyit tennék hozzá, hogy vékonyabbra sodorjátok a tésztát, mint én tettem és ne sajnáljátok belőle a kolbászt és a hagymát, a gulyás levessel nagy sikert aratott.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése