Oldalak

2013. április 12., péntek

cukkini quiche / zucchini Quiche

Már régóta szemezek a quichekkel, de eddig még nem vágtam bele, viszont holnap ha kapok cukkinit ezt bevállalom, persze a fiúk kedvéért sonka is kerül bele.

I never do Quiche befor, but I will try this one with extra ham.





Szükséged lesz
1 csésze teljes kiőrlésű liszt
1 csésze mindenre alkalmas liszt
4 oz vaj
3 cukkini (~ 21-22 oz)
2 vöröshagyma
olívaolaj
egy maroknyi friss kapor ( én ezt kihagyom)

1 1/4 csésze tej
3 tojás
2-3 oz reszelt parmezán
só, bors


Én adok hozzá egy kis csomag szeletelt bacont és 25 dkg prágai sonkát.

A cukkinit megmosod és uborka-szeletelőn legyalulod, sózod és miután levet eresztett, kinyomkodod. A sonkát és a bacont felkockázod.  Mixerben keverd össze a késes fejel a vajat a liszttel és adj hozzá annyi vizet, hogy nyújtható tésztát kapj. Nyújtsd ki 2 sütőlap között és nyomkodd bele a formába. Tedd 10 percre a hűtőbe majd szurkáld meg villával. takard le az előbb használt sütőpapírral, önts rá száraz babor, vagy agyaggolyót, vagy amit ilyenkor szoktál (én ezt mindig kihagyom, nem zavar ha feljön a tészta)  és süsd meg 200 fokon.
Pici oliva olajon párold meg a hagymát, a bacont, a sonkát és a sózott, kinyomkodott cukkinit. Ha kihűlt kanalazd a kihűlt tésztádba. Keverj össze 3 tojást 1, 1/1 bögre tejjel, sózd, borsozd és öntsd a sonkás cukkinira, majd vastagon szórd meg reszelt sajttal. Majd 180 fokon süsd meg. (A tojásos öntetnek meg kell szilárdulnia.)
Jó étvágyat hozzá.


English recipe: http://www.roxanashomebaking.com/zucchini-quiche-recipe/#
(
Let’s turn the oven on and make some zucchini quiche
You’ll need
1 cup whole wheat flour
1 cup all-purpose flour
4 oz butter
3 zucchini (~ 21-22 oz)
2 red onions
olive oil
a handful fresh dill
1 1/4 cup milk
3 eggs
2-3 oz shredded Parmesan
salt, pepper
Start my finely slice the zucchini, sprinkle some salt over and let them sweat.

In your food processor combine the flours and diced butter.

Pulse few times until it resembles fine breadcrumbs

Add a little cold water to form a soft dough

Roll out the dough and line a 10 inch quiche pan, put it the fridge for about 20-30 minutes. Meanwhile preheat the oven at 400F. When chilled prick the dough with a fork and cover with parchment paper and dry beans. Bake for 20 minutes.

Pat dry the sliced zucchini. Finely slice the onions.

Heat few tablespoons of olive oil and cook the onions until almost soft

When soften add the zucchini and cook for further 5 minutes or until the zucchini start to soft.

Add the chopped dill and let it cool.

While the pastry and the zucchini mixture are cooling slightly combine 3 eggs with 1 1/4 cup milk.

Spoon the zucchini mixture into the baked pastry

Pout the egg-milk mixture over

and sprinkle with the shredded cheese.

Bake the quiche in preheated oven at 350F for about 45 minutes or until firm to the touch.

Let it cool slightly before serving)



1 megjegyzés:

  1. Nálunk minden évben korlátlan mennyiségben fogy, csak a fiúk allergiája miatt tej, és tojásmentesen. :)

    VálaszTörlés