Oldalak

2014. november 19., szerda

Áfonyás-diós vaníliás muffin:

Ha már aludni nem tudok legalább legyen haszna, sül a holnapi tízórai :)

Áfonyás-diós vaníliás muffin:
30 dkg liszt
2 teáskanál sütőpor
9 dkg barnacukor
2 csomag vaníliás cukor
1 késhegynyi só
10 dkg vaj
1 teáskanál vanília (aroma)
2 tojás
2,5 dl tej
1 marék dió (lehet több)
1 marék aszalt áfonya (lehet több)

Elkészítés:

A sütőt 200 fokra előmelegítjük, a muffin formákat előkészítjük. A diót és az áfonyát durvára vágjuk. A lisztet, a sütőport, a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót egy tálban összekeverjük. Egy másik tálban a vajat kikeverjük a vaníliával, a tojásokkal és a tejjel. Ehhez a masszához hozzáadjuk kis adagonként a lisztes keveréket, majd a diót és az áfonyát is, fakanállal csomómentesre keverjük. A tésztát a formákba töltjük, 20-25 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése