Oldalak

2014. december 3., szerda

Mézeskalács

Én évek óta TraRita  ( https://www.facebook.com/TraRitaSutodeje ) receptje alapján készítem a mézeseimet. Most gondoltam megosztom veletek őket, de először jöjjön a recept:

Tészta:

Hozzávalók:  4 tojássárgája, 15 dkg porcukor, 25 dkg langyos ( meleg ) méz, 5 dkg zsír, 1 cs. mézes fűszerkeverék, 4 evőkanál tejföl, 75 dkg liszt, 2 kávéskanál szódabikarbóna

Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit. nyújtjuk, szaggatjuk 200 fokon megsütjük. Vigyázz! Gyorsan sül, nem kell sötétre sütni!

Máz:

tojásfehérje, porcukor

Nem kell az összes fehérjét bekeverni, elég a fele.
Általában 1 fehérjéhez 15-20 dkg porcukrot mérnek, de ez függ a tojás nagyságától is.

A cukormázhoz a fehérjét ki kell keverni a porcukorral. NEM HABBÁ VERJÜK!!!! Fakanállal, vagy kézi habverővel kikeverjük. papírtölcsérbe tesszük és díszítjük a kalácsokat.

Díszítés előtt a mézeskalácsokat "megtisztítjuk" . A lisztet egy ecset segítségével lesöpörjük a tésztáról.














Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése