Oldalak

2016. március 26., szombat

Csokis áfonyás tojások (keksz)

1 csésze vaj (116g)
1/2 Csésze porcukor (62g)
2 csésze liszt (250g)
1/2 tk só
1 marék aszalt áfonya
1/2 csésze csoki apróra vágva
1 kupak vanília aroma

A lisztet elmorzsoltam a vajjal, hozzáadtam a többi hozzávalót, simára gyúrtam a kezemmel, kinyújtottam kb 0,5 cm vastagra és kiszaggattam a tojásokat. Sütőpapírral bélelt tepsibe tettem. 180fokon szép aranybarnára sütöttem,
Miután meghűlt csak azután szedtem le a papírról. A gyerekeim szerint isteni finom :)

Ui.: ez a keményebb keksz kategória :)

Jó sütkérezést!

XOXO Ancika

Original english recipe:

Chocolate and Maraschino Cherry Shortbread Cookies

Prep Time: 10 minutes Chill Time: 1 hour Cook Time: 15 minutesTotal Time: 1 hour 25 minutes Servings24
Shortbread filled with maraschino cherries and chocolate and optionally drizzled with or dipped in more chocolate.

1 cup (2 sticks) unsalted butter, room temperature
ingredients
  • 1/2 cup confectioners sugar
  • 2 cups all-purpose flour
  • 1/2 teaspoon salt
  • 1 cup maraschino cherries, chopped
  • 1/2 cup white and/or dark chocolate chips
  • 1/2 tablespoon vanilla extract
  • 8 ounces white and/or dark chocolate, chopped (optional)
directions
  1. Cream the butter and the sugar.
  2. Mix the flour and the salt.
  3. Mix the dry ingredients into the wet until it starts forming larger clumps.
  4. Mix in the maraschino cherries, white chocolate and vanilla extract.
  5. Form the dough into the shape that you want, wrap it in plastic and let it chill in the fridge for at least an hour. (I did a rectangular log but you could also do a circular log.)
  6. Cut the log into 1/4 inch thick slices and place them on a parchment lined baking pan with one inch of space between them.
  7. Bake in a preheated 325F/170C oven until they just start to turn lightly golden brown on top, about 10-15 minutes.
  8. Let cool completely.
  9. Melt the chocolate in a double boiler. (optional)
  10. Dip the cookies into the chocolate and place on a sheet of parchment paper and let cool until the chocolate sets. (optional)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése