Hozzávalók:
1 cs. szárított élesztő
5 dl meleg tej
4 tojás szétválasztva
1 tk. vanília esszencia
2 és 1/2 bögre liszt (35 dkg lett, lemértem)
pici só
1 ek. cukor (aki szeretné, tehet bele többet)
1/2 bögre olvaszott vaj/margarin (12 dkg)
Egy
jó nagy tálat elővettem, mert a tészta élesztős, így meg fog nőni. A
meleg tejet beleöntöttem, majd beleszórtam a szárított élesztőt,
elkevertem. A tojások sárgáját felvertem és ezt is a tejhez öntöttem, és
a vaníliát is. Egy másik tálban elvegyítettem a lisztet, a sót és a
cukrot, majd ezt is hozzákevertem a tejhez. Az olvasztott vajat is
belekvertetem a masszába. A tojásfehérjéket jó kemény habbá vertem, majd
óvatosan beleforgattam a tésztába és letakarva meleg helyen a duplájára
kelesztettem, ez nálam kb. 1 óra volt. Ezután a gofrisütőben kisütöttem
őket és juharsziruppal, lekvárral tálaltam. Csodás, puha és könnyű,
mint a pille. Nagyon tetszik nekem ez a recept, próbáljátok ki:) Ha
nincs gofrisütő otthon, akkor serpenyőben, az amerikai palacsinta
mintájára is ki lehet sütni, kipróbáltam, úgy is nagyon finom.
A receptért köszi:Troll a konyhámban blognak
English:http://tdarby.hubpages.com/hub/Best-Belgian-Waffle-Recipe-in-the-World
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése