2014. június 15., vasárnap

Meggyes pite


 

Rámás recept, de az az igazi régi, nagyim által készített meggyes pitét juttatja eszembe, Be kell valljam nagyon sokat ettem belőle, vállalhatatlanul sokat :D

Hozzávalók

  • 20 dkg liszt
    20 dkg Rama
    4 egész tojás
    25 dkg cukor
    60 dkg kimagozott meggy


Elkészítés

A Ramát habosra keverjük a 15 dkg cukor felével, és egyenként hozzákeverjük a tojássárgákat. A tojásfehérjéket felverjük habnak a cukor másik felével, és ha fényes, hozzáadjuk óvatosan a tojássárgákhoz. Végül lazán elkeverjük a hozzászitált liszttel. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük. A meggyet kimagozzuk, ráhintünk 10 dkg porcukrot, a levétől gyengén kinyomkodjuk, és a tésztára szórjuk. Mérsékelt tűznél pirosra sütjük. Amikor elkészült, néhány percig szikkadni hagyjuk a tepsiben. Kockára szeleteljük, porcukorral meghintjük. Melegen, vagy hidegen egyaránt jó.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése