Rámás recept, de az az igazi régi, nagyim által készített meggyes pitét juttatja eszembe, Be kell valljam nagyon sokat ettem belőle, vállalhatatlanul sokat :D
Hozzávalók
-
20 dkg liszt
20 dkg Rama
4 egész tojás
25 dkg cukor
60 dkg kimagozott meggy
Elkészítés
A Ramát habosra keverjük a 15
dkg cukor felével, és egyenként hozzákeverjük a tojássárgákat. A
tojásfehérjéket felverjük habnak a cukor másik felével, és ha fényes,
hozzáadjuk óvatosan a tojássárgákhoz. Végül lazán elkeverjük a
hozzászitált liszttel. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük. A meggyet
kimagozzuk, ráhintünk 10 dkg porcukrot, a levétől gyengén kinyomkodjuk,
és a tésztára szórjuk. Mérsékelt tűznél pirosra sütjük. Amikor
elkészült, néhány percig szikkadni hagyjuk a tepsiben. Kockára
szeleteljük, porcukorral meghintjük. Melegen, vagy hidegen egyaránt jó.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése