Madártej
hozzávalók / 4 adag
- 4+4ek cukor
- 3 csomag vaníliás cukor
- 4 db tojás
- 1 l tej
elkészítés
- A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét 4 ek kristálycukorral kemény habbá verjük.
- A sárgájához hozzáadjuk a maradék cukrokat, majd egy kis tejjel jól elkeverjük.
- A maradék tejet felforraljuk, ebben kifőzzük a kemény
tojásfehérjét,kiszedem egy tálba és félre teszem,a tejhez hozzáadjuk a
tojássárgás keveréket, és kicsit sűrű krémmé főzzük. (Nem lesz sűrű,
csak egy kicsit.) Ha sűrűbbre szeretnéd adj hozzá 1 kanál vanília pudingot.
- Ha megvan a krém, akkor tálaljuk, és a cukros kemény főtt tojáshabot a tetejére szaggatjuk
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése