2012. július 5., csütörtök

home made pizza :)











pizza alaptészta:
1kg liszt, 1 csapott ek tengeri só, 2*7g-os szárazélesztő, 1ek barnacukor (én simát tettem bele) 4 ek extraszűz olivaolaj, 650ml langyos víz ezt simán be kell dagasztani.


Pizza dough:
1000g of flour, 1 tablespoon sea salt 2 x 7g of dry yeast, 1 tablespoon brown sugar 4 tablespoons extra virgin olive oil, 650ml lukewarm water should knead it smoothly.

 

leggyorsabb paradicsomszósz:

olivaolaj, 4 gerezd meghámozott fokhagyma, 1 csokor friss bazsalikom, 3*400g konzerv lucullus paradicsom, tengerisó, frissen őrölt bors

Forrósítsd fel a serpenyőt és önts bele 4 jókora löket olivát, tedd bele az apróra vágott fokhagymát, bazsalikomlevelet, tedd bele a paradicsomot ( én felkockázottat szoktam venni) sózd borsozd és forrald fel, majd szürd le. öntsd vissza a serpenyőbe, alacsony lángon forrald 5 percig, akkor kész ha pizzára kenhető álagú.
sonka, téliszalámi, kukorica, újhagyma, paradicsom petrezselyemzöld a feltét

quickest tomato sauce:

olive oil 4 cloves of peeled garlic, 1 bunch fresh basil, 3 * 400g canned Lucullus tomatoes, sea salt, freshly ground black pepper

Heat the pan and pour 4 teaspoons olives, put in the chopped garlic, basil leaves, add the tomatoes (I used to take diced) Salt it pepper and bring to boil, then filter. Pour back into the saucepan, boil over low heat for 5 minutes. Use:
ham, salami, corn, onion, tomato parsley for topping

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése