eredeti:http://www.endlesssimmer.com/2012/01/27/fancy-caramel-toffee-shortbread-bars-ok-fine-twix/ |
Omlós tészta réteg
½ csésze vaj (olvasztott)
½ csésze barna cukor
1 tojás
½ teáskanál vanília
¾ csésze liszt 2 evőkanál
½ csésze karamella chip (szerintem ez lehet darabolt karamellás cukor)
Karamell réteg
1 csésze cukor
6 evőkanál víz
4 evőkanál vaj
¼ csésze tejszín
1/4 teáskanál só (opcionális, a sózott karamell öntettel)
Csokoládé réteg
17dkg csokoládé
1 teáskanál kukorica szirup
5 evőkanál vaj
Utasítás:
süti réteg:
Olvaszd meg a vajat és hagyd kihűlni. Add hozzá a barna cukrot, a tojást és a vanília kivonatot és keverjük össze. Add hozzá a liszthez és jól keverd össze. Keverd bele a karamella darabokat. Öntsük a keveréket szögletes formába, és simítsa tetejét simára.180 fokon sütjük körülbelül 12-15 percig. Vegyük ki a sütőből és tedd félre hűlni.
karamell réteg:
A cukrot és a vizet egy serpenyőben közepes alacsony lángon melegítsük és keverjük, amíg a cukor feloldódik. Tekerjük feljebb a gázt és ne kevergessük most. A fogantyúknál fogva rázogassuk az edényt, amíg buborékozni nem kezd.
3-4 perc múlva a keverék közepes borostyánszínű lesz ekkor adjuk hozzá a vajat és a tejszínt, és keverjük össze. Ha elkezd bugyogni, habverővel keverjük össze, majd tegyük félre kihűlni teljesen.
csokoládé réteg:
Helyezze az összes hozzávalót egy hőálló tál fortyogó víz fölé. Keverjük addig, amíg meg nem olvad.
Öntsük hűtött karamellt az omlós tésztára. Simítsuk el a csokoládét a karamell tetején. Tegyük teljes szilárdulásig hűtőbe.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése