Ehhez a képhez eddig 2 különböző receptet  találtunk, a második saját és tesztelt, viszont ha nem akarsz sokat felezd a mennyiséget.
Tészta:
nem élesztős:
35
 dkg liszt,
 annyi forróvíz, hogy nyújtható tésztát kapjunk, 
4 kanál növényi alapú olaj,
 1 kiskanál só, 
 1 kiskanál cukor.
élesztős, lángos szerű tészta:
75 dkg liszt
2 kefír
5dk élesztő 1,5 dl tejben pici cukorral felfuttatva
2 tojás
1/2 evőkanál só
 
 töltelék:paradicsom, reszelt sajt/ festa sajt (vagy túró), 2 
gerezd fokhagyma, egy kis só, fűszerek, de mehet bele sonka, kolbász, bármi amit szerettek.
Megcsináljuk a tésztát (az élesztőst kelesztjük), felét 
kinyújtjuk, rájuk rakjuk a tölteléket kb 3 centire egymástól, 
lefedjük a másikkal, kivágjuk, elegyengetjük a szélét és forró olajban 
(fritőzben) megsütjük mindkét felét.

 
Szia Ancika!
VálaszTörlésCsupán azt szeretném kérdezni, hogy a 35 dkg liszt összeáll a kanál víztől és a 4 kanál olajtól? Bocs ha hülyeséget kérdeztem, de még kezdő vagyok, és így elsőre kevésnek tűnik a liszthez a folyadék...
Köszönettel, Alíz
köszönöm az észrevételt, orvosoltam a hibát
TörlésNagyon szépen köszönöm a választ!!!
TörlésNagyon guszta, mindenképp szeretném elkészíteni!
Üdv, Alíz
Ancika, meg szeretném csinálni ezt a finomságot, akkor mik az arányok a nem élesztős tésztánál??
VálaszTörlésÜdv: Zita
picit több víz kell bele
Törlés