2013. február 20., szerda

Töltött sült tészta

Ehhez a képhez eddig 2 különböző receptet  találtunk, a második saját és tesztelt, viszont ha nem akarsz sokat felezd a mennyiséget.


Tészta:

nem élesztős:
35 dkg liszt,
 annyi forróvíz, hogy nyújtható tésztát kapjunk, 
4 kanál növényi alapú olaj,
 1 kiskanál só, 
 1 kiskanál cukor.

élesztős, lángos szerű tészta:
75 dkg liszt
2 kefír
5dk élesztő 1,5 dl tejben pici cukorral felfuttatva
2 tojás
1/2 evőkanál só
 

 töltelék:paradicsom, reszelt sajt/ festa sajt (vagy túró), 2 gerezd fokhagyma, egy kis só, fűszerek, de mehet bele sonka, kolbász, bármi amit szerettek.

Megcsináljuk a tésztát (az élesztőst kelesztjük), felét kinyújtjuk, rájuk rakjuk a tölteléket kb 3 centire egymástól, lefedjük a másikkal, kivágjuk, elegyengetjük a szélét és forró olajban (fritőzben) megsütjük mindkét felét.

5 megjegyzés:

  1. Szia Ancika!
    Csupán azt szeretném kérdezni, hogy a 35 dkg liszt összeáll a kanál víztől és a 4 kanál olajtól? Bocs ha hülyeséget kérdeztem, de még kezdő vagyok, és így elsőre kevésnek tűnik a liszthez a folyadék...
    Köszönettel, Alíz

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. köszönöm az észrevételt, orvosoltam a hibát

      Törlés
    2. Nagyon szépen köszönöm a választ!!!
      Nagyon guszta, mindenképp szeretném elkészíteni!
      Üdv, Alíz

      Törlés
  2. Ancika, meg szeretném csinálni ezt a finomságot, akkor mik az arányok a nem élesztős tésztánál??
    Üdv: Zita

    VálaszTörlés