Ehhez a képhez eddig 2 különböző receptet találtunk, a második saját és tesztelt, viszont ha nem akarsz sokat felezd a mennyiséget.
Tészta:
nem élesztős:
35
dkg liszt,
annyi forróvíz, hogy nyújtható tésztát kapjunk,
4 kanál növényi alapú olaj,
1 kiskanál só,
1 kiskanál cukor.
élesztős, lángos szerű tészta:
75 dkg liszt
2 kefír
5dk élesztő 1,5 dl tejben pici cukorral felfuttatva
2 tojás
1/2 evőkanál só
töltelék:paradicsom, reszelt sajt/ festa sajt (vagy túró), 2
gerezd fokhagyma, egy kis só, fűszerek, de mehet bele sonka, kolbász, bármi amit szerettek.
Megcsináljuk a tésztát (az élesztőst kelesztjük), felét
kinyújtjuk, rájuk rakjuk a tölteléket kb 3 centire egymástól,
lefedjük a másikkal, kivágjuk, elegyengetjük a szélét és forró olajban
(fritőzben) megsütjük mindkét felét.
Szia Ancika!
VálaszTörlésCsupán azt szeretném kérdezni, hogy a 35 dkg liszt összeáll a kanál víztől és a 4 kanál olajtól? Bocs ha hülyeséget kérdeztem, de még kezdő vagyok, és így elsőre kevésnek tűnik a liszthez a folyadék...
Köszönettel, Alíz
köszönöm az észrevételt, orvosoltam a hibát
TörlésNagyon szépen köszönöm a választ!!!
TörlésNagyon guszta, mindenképp szeretném elkészíteni!
Üdv, Alíz
Ancika, meg szeretném csinálni ezt a finomságot, akkor mik az arányok a nem élesztős tésztánál??
VálaszTörlésÜdv: Zita
picit több víz kell bele
Törlés