2013. február 26., kedd

Almás rétes:

Egy kedves olvasóm kérte ezt a receptet tőlem. Én még nem éreztem magamban elég elszántságot a rétes tészta készítéséhez, de ha ti igen szóljatok és leírom a receptet:

  
kép:http://www.mindmegette.hu/galeria/822/recept-galeriaÍgy viszont veszünk a bolban egy 6 lapos réteslapot :) vagy én még nagyon szeretem leveles tésztával.
You need 1 strudel dough sheet pack of 6 or 1 pack puff pastry what you like.
  
A töltelék nyagyim szakácskönyvéből való, és mint tudjuk a nagyi szakácskönyvénél nincs is jobb :D
The stuffing is from my Grandma's cookbook, and as we know  nothings better than grandma's cookbook: D
 
1 kg rétes alma, 10 dkg cukor, késhegynyi fahéj, darált dió vagy zsemlemorzsa a szóráshoz. Az almát lereszeljük, a cukorral és a fahéjjal megfőzzük.  Két lapot olajjal megkenünk egymásra fektetjük, ha szeretnénk megszórjuk darált dióval, vagy zsemlemorzsával és rátesszük az alma 1 harmadát. Feltekerjük, majd elő melegített sütőben 200 C fokon megsütjük. Három szép rétes rudat kapunk így.
Én azért még a fővésben lévő almához adnék mazsolát is:))

1 kg cooking apples, 100 g sugar, a pinch of cinnamon, chopped walnuts or bread crumbs in the spray.  Take two sheet spread with oil and put together. Spread the walnuts or the bread crumbs on the longe edge of the dough. Mix the apples with the cinnamon and the sugar, cook it.. Spread the mixture over the walnuts. Make sure the filling is without any liquid. Roll up. Bake at 400°F until light brown.
I was still cooking raisins with the apples. :))

Ha leveles tésztából csinálod próbáld ki így:
If you do with puff pastry try this:

kép: facebook

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése