2013. február 21., csütörtök

sajtkrémtorta tojásban

8 csoki tojás
Sajttöltelék:
150g (kb. 5oz) krémsajt
30g (kb. 1/4 csésze) porcukor
1/2 teáskanál citromlé
1/2 teáskanál tiszta vanília kivonat
125ml (kb. 1/2 csésze) tejszín
A "sárgáját":
1 passionfruit, 1 evőkanál baracklekvárral, 1 evőkanál (kb. 15g) sótlan vaj (passionfruit levét le lehet cserélni körülbelül 2 teáskanál frissen facsart narancslére, mandarin lére vagy mangó, őszibarack nektárra
Ha szeretnéd, kekszmorzsa a tojások aljára.

Vágd le a tojások tetejét, tedd be a hűtőbe amíg a sajttölteléket elkészíted. Verd fel a tejszínhabot, majd egy másikba keverd össze a többi hozzávalót és lassan forgasd bele a tejszínt. Kanalazd a tojásokba és tedd a hűtőbe 30 percre.
Addig készítsd el a sárgáját :) A passionfruitöt szitán nyomd át, majd a többi hozzávalóval melegítsd össze, majd ha kész van hűtsd le és kanalazd a sajttöltelékre. Tedd vissza a hűtőbe tálalásig


English recipe :
http://www.raspberricupcakes.com/2012/04/cheesecake-filled-chocolate-easter-eggs.html 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése