2013. február 21., csütörtök

fahéjas nyuszik

fahéjas nyuszik :)
 Készülhet leveles, vagy kelt tésztából, Fahéjas cukorral. De akár cukros kakaóval is, a fogai mandulából vannak, a szeme és az orra pedig mazsola.
A leveles tésztát én mindig készen veszem. A tészta felét megszórom fahéjas cukorral feltekerem, majd  1-2 cmes darabokat vágok belőle, vajazott lisztezett lapos tepsire teszem és megigazgatom őket. a másik felét is megszórom, majd 2 oldalról középre hajtom a lapokat, ezekből is 1-2 cmes darabokat vágok, majd kialakítom a nyuszik fülét. A szemük helyére 1 1 mazsolát teszek, majd az orruknak is, végül 2 mandulalapból megcsinálom a fogukat és előmelegített sötőben 180fokon készre sütöm őket.

English recipe:
http://www.bettycrocker.com/tips/tipslibrary/baking-tips/cinnabunnies?ESRC=16030&WT.mc_id=partner_facebook_Bettycrocker 

1 megjegyzés:

  1. Ancika, ezt a nyuszikalácsot megsütöttem kelt tésztából - hát nem lett szép. A formája sütés után nem maradt meg.

    VálaszTörlés