http://www.midwestliving.com/recipe/layer-cakes/peach-upside-down-cake/ |
1/4 csésze vaj
1/2 csésze barna cukor
1 1/2-2 csésze szeletelt, kimagozott és meghámozott őszibarack vagy konzerv barack
1 1/4 csésze liszt
1 1/4 teáskanál sütőpor
1/4 teáskanál só
1/2 csésze lágy vaj
3/4 csésze kristálycukor
1 tojás
1 teáskanál vanília vagy 1 tasak vaníliás cukor
1/2 csésze tej
kenj ki 1/4 csésze vajjal egy 20x20x5-cmes tepsit. Melegítsd a sütőt 180C fokra. körülbelül 5 percre tedd be a sütőt amíg a vaj elolvad. Add hozzá barna cukrot, keverjük, amíg a cukor teljesen elolvad. Kend el a cukor keveréket egyenletesen a serpenyőbe. Rendezzük őszibarack szeleteket egyenletesen barna cukor keverékre. Tegyük félre.
Egy közepes tálban keverd össze a lisztet, a sütőport és a sót, majd tedd félre. Egy nagy tálban habosíts fel 1/2 csésze vajat és a cukrot egy elektromos keverővel közepes és nagy sebességgel 30 másodpercig. Add hozzá a tojást és a vaníliát. Felváltva adjuk hozzá a liszt keveréket, és a tejet, keverd alacsony sebességen minden hozzáadás után egészen addig, amíg össze nem keveredik. Kend el a tésztát egyenletesen az őszibarack tetején a serpenyőben.
Süssük 45-50 percig, vagy tűpróbáig.Hűtse 5 percig. Lazítsa meg a torta oldalát, fordítsa rá egy nagy tálra. Hűtse még 10-15 percig. Melegen tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése