2013. május 15., szerda

Áfonyás croissant felfujt

Hozzávalók

     3 nagy croissant, felvágva
     1 csésze friss vagy fagyasztott áfonya
     1 csomag (8 oz.) Krémsajt
     2/3 csésze cukor
     2 tojás
     1 teáskanál vanília
     1 csésze tej

utasítás

     Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
     Helyezze croissant darabokat egy tepsibe. Meghintjük áfonyával.
     Felverjük habverővel a  krémsajtot, majd hozzá adjuk a cukrot, a tojást és  a vaníliát. Fokozatosan adjunk hozzá tejet. Öntsük egyenletesen a croissant darabokra. Hagyjuk állni 20 percig.
     Süssük 180 C °  35-40 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz.Takarja le fóliával az utolsó 10 percben, ha túlságosan megpirult.
     Tálaljuk melegen porcukorral meghintve. Vagy öntsük le vanília sodóval.



     

English:


Ingredients
  • 3 large croissants, cut up (about 5 to 5 1/2 cups)
  • 1 cup fresh or frozen blueberries
  • 1 package (8 oz.) cream cheese, softened
  • 2/3 cup sugar
  • 2 eggs
  • 1 teaspoon vanilla
  • 1 cup milk
Instructions
  1. Preheat oven to 350 degrees.
  2. Place croissant pieces in a 9 inch square pan. Sprinkle with blueberries.
  3. Beat cream cheese, sugar, eggs and vanilla in medium bowl with electric mixer until well blended. Gradually add milk, beating well after each addition. Pour evenly over croissant pieces. Let stand 20 minutes.
  4. Bake at 350°F for 35 to 40 minutes or until set in center and golden brown. You may want to cover it with foil for the last 10 minutes if the tops are getting too browned.
  5. Serve warm sprinkled with powdered sugar.
  6. Variation: Instead of baking in a square pan bake individually. Place croissant pieces evenly in 10 (1/2-cup) ramekins; sprinkle with blueberries and pour cream cheese mixture evenly over croissant pieces. Let stand 20 minutes. Bake at 350°F for 20 to 25 minutes or until set in center and golden brown.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése