2013. december 16., hétfő

Epres gránátalmás mini pavlovák

Hozzávalók:

  • 4 ek cukor
  • 4 db tojásfehérje
  • 1 ek alma ecet
  • 1.5 kk étkezési keményítő
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 2 dl habtejszín
  • 250g eper, gránátalma (lehet más bogyós gyümölcs is)
A tojásfehérjét verd fel a cukorral, add hozzás lassan csorgatva az ecetet és a vanília aromát. Keverd bele a keményítőt. Melegítsd elő a sütőt 130 fokra. Csinálj a fehérjéből kis halmokat egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd told be a sütőbe. Tekerd lejjebb a hőfokot 80 fokra és süsd amíg kemény nem lesz. Kb 2 óra. Hagyd a sütőben kihűlni.
Verd fel a tejszínt, halmozz egy egy picit a fehérjékre és tedd rá a gyümölcsöket. Fogyasszátok frissen, mert úgy lesz ropogós.

Ingredients:
4 tablespoons sugar
4 egg whites 

1 tablespoon apple cider vinegar
1.5 kk food starch
1 teaspoon vanilla
2 dl whipping cream 

250g strawberries, pomegranates (can be other berries as well)

Beat the egg whites with the sugar, add the vinegar and vanilla flavoring
slowly. Mix into the starch. Pre-heat the oven to 130celsius degrees. Make  small  doses on a baking paper lined tray, then push it into the oven. Roll down the heat to 80 celsius degrees and bake until it will be hard. About 2 hours. Leave to cool in the oven.

Beat up the cream, put on the baked egg white  and put the fruits on the top.
Servings immediately.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése