2012. június 8., péntek

csokis muffin






Csokis muffin
Hozzávalók:

15 dkg liszt
15 dkg cukor
15 dkg vaj
5 dkg keserű kakaópor
5 dkg étcsokoládé
3 evőkanál baracklekvár
2 tojás
fél csomag sütőpor

A cukrot a tojásokkal és a vajjal keverd habosra. A lisztbe szórd bele a sütőport és a kakaóport. Add hozzá a baracklekvárt és a tojásos masszát, majd az egészet keverd simára. Akár robotgépet is használhatsz, úgy szép egyenletes lesz a massza.

Az étcsokit törd darabokra, és keverd bele a tésztába. A masszát adagold ki muffinpapírral bélelt sütőformába, majd előmelegített sütőben süsd készre.




chocolate chip muffins
Ingredients:

150g flour
150g sugar
150g butter
50g bitter cocoa powder
50g dark chocolate
3 tablespoons apricot jam
2 eggs
1teáskanál baking powder

The sugar with the eggs and the butter until foamy. Sprinkle the flour into the baking powder and cocoa powder. Add the apricot jam and egg mass, and the whole mixture is smooth. Whether you can use a food processor on, I will have a nice smooth paste.

The layout of the chocolate pieces and mix into the dough. The mass was dispensed in paper-lined muffin baking tin and bake in preheated oven for needle probe.

bounty muffin







Bountys muffin
Hozzávalók:

15 dkg Bounty csoki feldarabolva
20 dkg liszt
10 dkg búzakeményítő (lehet liszttel helyettesíteni)
2 teáskanál sütőpor
pici só
5 dkg kókuszreszelék
15 dkg vaj
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
4 db tojás (fehérje külön habnak felverve)
1 evőkanál rum

Elkészítés:

Külön összedolgozzuk a nedves, és külön a száraz hozzávalókat, majd a végén összekeverjük az egészet. A kis mélyedésekbe 1 evőkanál tésztát teszünk, belenyomjuk a csokit, és egy fél evőkanál tésztával befedjük. Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük. 


Bountys muffins
Ingredients:

Bounty chocolate, chopped 150g
200g flour
100g wheat starch (flour can be substituted)
2 teaspoons baking powder
little salt
50g desiccated coconut
150g butter
150g sugar
1 packet of vanilla sugar
4 eggs (beaten separately foam protein)
1 tablespoon rum

Preparation:

Requiring to be processed in the wet and dry ingredients separately, then blended it all in the end. Small cavities 1 tbsp we dough is pressed into a chocolate bar, and a half tablespoon of the dough. Bake in a 180 celsius preheated oven.