2013. február 26., kedd

szedres áfonyás joghurt torta

A facebookon találtam ezt a képet, a forrása ismeretlen, viszont receptet sehol nem találtam hozzá így gondoltam kitalálom, hogy mi is lehet. Nekem a tésztához legközelebb az oreo kekszes alap állhat, de mivel nálunk nem nagyon lehet kapni így szerintem valami hasonló kekszből kell megoldanunk.

(I found this picture on Facebook, of course, without a prescription, but i will figure out how to be made :) Its look like oreo cookie pie crust with yoghurt filling for me.)

Az oreos recept (Oreo Cookie Pie Crust Recipe):


Hozzávalók: (Ingredients:)
24 egész Oreo keksz (24 whole Oreo cookies)
1/4 csésze kb 5 dkg olvasztott vaj (1/4 cup melted unsalted butter)




Dobd a sütiket késes mixerbe és daráld amíg apró nem lesz, add hozzá az olvasztott vajat és dolgozd tovább, amíg összeáll. tedd kapcsos formába és nyomkodd szét az alján és az oldalán . Tedd hűtőbe és amikor megkeményedett akkor tedd bele a tölteléket.
(In a medium-sized bowl or a food processor, add the Oreo cookies and blend until the texture of coarse meal or crumbs. Add the melted butter and blend until well combine.
Place the ground crumb mixture into a 9- or 10-inch deep-dish pie pan and press onto the bottom and up the sides evenly. Try to make the crust about 1/8 inch (1/3 cm) evenly all around.
Refrigerate the crust for at least an hour before you add the filling of your choice.
Makes 1 pie crust.)

A töltelék nekem  nagyon joghurtnak néz ki, szederrel és áfonyával rétegezve:

Joghurttorta(yogurt Cake):

1 l joghurt (1 liter yogurt)
2 dl tej (2 dl milk)
5dkg zselatin (5dkg gelatin)
4 ek porcukor (ezt kanalanként add hozzá és kóstolgasd, mindenki másképp szereti)
(4 tablespoons powdered sugar ( add spoonful and taste , everyone likes different))
áfonya, szeder (blueberries, blackberries)


A tejet melegítsd fel, a  zselatint keverd el benne, majd hűtsd meg langyosra. A joghurtot öntsd egy tálba és habverővel keverve add hozzá apránként a cukrot, majd csorgasd bele a zselés tejet. Vedd ki a hűtőből a keksztésztád, öntsd rá a joghurtos krém egyik felét, pakold meg szederrel és áfonyával, 1 cmert hagyj el a szélétől. Majd öntsd rá a másik felét és tedd a hűtőbe.
Amíg hül törj át egy marék áfonyát és a levével, pici cukorral és vízzel (használhatsz szürt levet, vagy szörpöt is ) keverd el tortazselatinnal és melegítsd össze. Ha habzana szed le a habot, mert nem lesz szép a zseléd.
Vedd ki a joghurt tortád a hűtőből, tegyél rá pár szem áfonyát és öntsd rá a meghűtött zseléd.
Tálalásig tedd vissza a hűtőbe. Mielőtt szétnyitod a kapcsos formát vágd körbe vékony meleg vízbe mártott késsel, akkor nem fog elszakadni.

(Heat up the milk, stir the gelatin in it, then cool to lukewarm. Pour the yogurt in a mixing bowl and whisk,  add the sugar spoonful ,  and add the milk to . Take it out your Oreo Cookie Pie Crust
  of the fridge , pour one half of the yogurt cream, pack it with blueberries and blackberries, leave 1/2 inch frome the edge. Then pour the other half and put it in the fridge.

Until it cools  break a handful of blueberriesMix togetther the juice, sugar and little water ( U can use filtered juice or syrup as well) Mix together and heat with
Jelly Powder.
Take the yogurt cake from the fridge, put it in terms a few blueberries and pour the cooled jelly.

Put it back in the refrigerator until serving. Before you open the curly shape cut around a thin knife dipped in warm water, it will not break away.)


Én így csinálnám meg ezt a tortát :)
 


2 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Még nincs szeder szezon, és az áfonyát sem dobálják utánunk így az még picit várat magára :)

      Törlés