2013. április 2., kedd

Sonkás-csirkés-tejszínes tészta / Ham, chicken, creamy pasta

20 dkg Sonka vagy Bacon / 200 g ham or bacon
2 fél csirkemell / 2 half chiken breast
5 dl főző tejszín / 2 cup cooking cream
2 lila hagyma / 2 red onion
1 evőkanál liszt / 1 tablespoon flour
só, bors, paprika / salt, pepper, paprika
ha van petrezselyemzöldet tegyél bele  / parsley if you have

tészta / pasta

sajt a tetejére / cheese on the top  


Pirítsd meg kevés olajon a sonkát, a hagymát és a csirkemellet. Tegyél rá paprikát, borsot, szórd meg a liszttel és öntsd fel a tejszínnel. Főzd össze és kóstold meg, ha kell sózd meg. Finomabb lesz, ha só helyett delikátot használsz. Főtt tésztával, sajttal a tetején tálald.


Toast on a little oil the bacon, onion and the chicken breasts. Put it paprika, pepper, sprinkle with the flour and pour in the cream. Cook together and taste it, if you need to salt it.
Serve with cooked pasta with cheese on top.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon finom és gyorsan elkészül, én összepirítottam kicsit a tésztával a serpenyőben a húst, nagyon ízletes lett.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon finom! Bolondítottam rajta annyit, hogy először egy kis szalonnát sütöttem zsírjára, majd úgy a többi hozzávalót. A 3 éves kisfiam azt kérte, tejfölt is tegyünk a tetejére. Kedvére való étek volt, már csak ezért is érdemes volt elkészítenem! Egy megosztást mindenképp megér! Köszönet a receptért!

    VálaszTörlés