2013. április 5., péntek

Diós-piskótás krémes / walnut cake with cream


Tésztához:
  • 8 dkg cukor / 80 g sugar
  • 10 dkg darált dió / 100g chopped walnuts
  • 10 dkg darált, vagy összetört babapiskóta / 100g chopped ladyfingers
  • 5 tojásfehérje / 5 egg white
  • 2 tojássárgája / 2 egg york
  • 1 tk sütőpor / 1 teaspoon backing powder
  • 1/2 dl olaj / 1/2 dl oil
Krémhez:( cream)
  • 3 tojássárgája / 3 egg york
  • 1,5 cs tejszínízű pudingpor / 1 and 1/2 not instant vanilla pudding
  • 5 ek cukor / 5 tablespoon sugar
  • 6 dl tej / 6 dl milk
  • 10 dkg vaj / 100 g butter
  • 2 ek porcukor / 2 tablespoon icing sugar
  • 2-3 dl habtejszín / 2-3 dl wipping cream
elkészítés
  1. Először a krémet készítjük el. 4 dl tejet felteszünk forrni. A tojássárgát a cukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a pudingot, majd apránként a maradék tejet. Rátöltjük a forró tejre és állandó kavarással besűrítjük. Időnként belekavarva kihűtjük.
  2. A vajat a 2 ek  porcukorral habosra kavarjuk, majd a kihűlt pudinggal habosítjuk. Felverjük a tejszínhabot és hűtőbe tesszük.
  3. A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk, egyes fokozatra visszakapcsolva belekavarjuk a 2 tojássárgáját, és 2-3 részben az olajat.
  4. Összevegyítjük a diót, a darált babapiskótát és a sütőport, majd 2-3 részben rászórjuk a habra és óvatosan beleforgatjuk, hogy ne törjön össze .
  5. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsiben elsimítjuk a tésztát (40x28 cm) és 8-10 perc alatt megsütjük (tűpróba).
  6. Ha kihűlt a tészta, keresztbe félbevágjuk.
  7. A tejszínhabból 2 púpozott ek-nyit a krémhez kavarunk és rákenjük az egyik lapra, ráhelyezzük a másik lapot és maradék tejszínhabbal kidíszítjük a tészta tetejét. Megszórhatjuk csokireszelékkel.
sütési hőfok:
170°C

preparation

     First, prepare the cream. We put 4 dl milk to boil. The whip egg yolks with the sugar , then add the pudding, and then little by little the remaining milk. Bolted to the hot milk and stir until thick constant. Let it cool stirring occasionally.
     The butter 2 tablespoons powdered sugar, whip , and then with the cooled pudding foamed. Beat the whipped cream and put to the fridge.
     The hard egg white foam is mixed into the sugar, it switched back to the stages of the two egg yolks and 2-3 part of the oil.
     Mix the walnuts, minced ladyfinger and baking powder, then sprinkle with section 2-3 of the foam and gently rotate it to not break.
     Silicone-lined baking sheet to smooth the dough (40x28 cm) and fry for 8-10 minutes (needle probe).
     When the dough has cooled, cut in half across.
     Add 2 heaped tablespoon whipped cream to the cream and stir put on one tab is placed on the other plate and decorate with remaining whipped cream on top of the dough. Sprinkle with chocolate chips,.

Baking temperature:
170 ° C.


1 megjegyzés: