2013. április 9., kedd

piskóta / sponge Cake

Ahhoz, hogy elkezdjünk tortát csinálni először is a piskóta recepttel kell tisztában lennünk. Mindennek az az alapja, hogy finom és ne fojtós tésztát csináljunk.

sima piskóta: 
6 tojás / 6 egg
6 evőkanál liszt / 6 tablespoon flour
6 evőkanál cukor / 6 tablespoon sugar
egy késhegynyi sütőpor / 1/2 teaspoon baking powder
1 evőkanál olaj / 1 tablespoon oil
1 evőkanál víz / 1 tablespoon

Ha kakaós piskótát szeretnénk akkor 5 kanál lisztet és egy kanál keserű kakaóport használunk.
If you want chocolate sponge cake 5 tablespoons of flour and a spoonful of bitter cocoa powder is used.
Válaszd szét a tojásokat. / Divide the eggs



Verd fel a fehérjét. / Beat up the whites.
Keverd össze a sárgáját a cukorral, majd add hozzá apránként a lisztet. Adj hozzá egy kanál vizet és egy kanál olajat. Majd óvatosan keverd bele a felvert fehérjét. / Mix in the sugar and the flour to the yolks. Add a tablespoon water and a tablespoon oil. Then add the whites.

A tortaformát vajazzuk , majd lisztezzük. / Grease the cake pan, then flour.
Öntsük bele a tésztát, majd 180 C fokon süssük meg. / Pour the dough to the cake pan and bake at 180 degrees C.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése