2013. április 8., hétfő

Diabetikus szedres-boros torta / Diabetic blackberry wine cake



Hozzávalók a piskótához:

1 tojás / 1 tojás
2 evőkanál édesítőszer granulátum (nálam Glukonon) / 2 tablespoon
granulated sweetener
0,5 dl olaj / 3 tablespoon oil

 1 dl tej / 6 tablespoon milk
 5 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt / 50g whole wheat flour
7 dkg finomliszt / 70g flour

 1 teáskanál sütőpor / 1 teaspoon backing powder
1 evőkanál kakaópor / 1 tablespoon cocoa powder

 
A tojást az olajjal és az édesítőszerrel, fel habosítom, majd hozzáadom a tejet.

A liszteket összekeverem a sütőporral és a kakaóporral, majd az egészet fokozatosan hozzászitálom.
Ha felvesz még egy kis tejet, nyugodtan mehet bele, a lényeg, hogy az eredeti piskótához hasonló állagú massza legyen a végén. A teljes kiőrlésű liszt általában több folyadékot felvesz, ezért kellhet még bele.  Előmelegített sütőben, 160C fokon tűpróbáig sütöttem.



Combine the egg with the oil and the sweetener and add to the milk.
I mix the flour with the baking powder and cocoa powder, then add it all drizzly.If you need add a little more milk to the point that the original paste-like consistency is sponge cake at the end. The whole-wheat flour usually picks up more water, so it may need more. Preheated oven baked 160C degrees.
 

Hozzávalók a krémhez:
kb 20 dkg szeder /200g
blackberry
1 dl egri bikavér / 6 tablespoon red vine

 1 evőkanál étkezési zselatinpor / 1 tablespoon edible gelatin
2 dl lecsepegtetett tejföl / 2 dl sour cream

2 dl tejszín / 2 dl wipping cream
 2 evőkanál édesítőszer (nálam Glukonon) / 2 tablespoon granulated sweetener
 
A szederből kiválogattam pár egészben hagyott szemet, a többit áttöröm a szitán. A bikavérben elkeverem a zselatint és lassú tűzön addig melegítem, míg gyöngyözni nem kezd, majd félrehúzom a tűzről, hogy kihűljön. Közben a lecsepegtetett tejfölben elkeverem az édesítőszert, az áttört szedret és habbá vert tejszín felét. A langyosra hűlt zselatinos borba teszek a keverékből egy-két evőkanálnyit, elkeverem, majd az egészet hozzá a krémhez. Kis időre a hűtőbe teszem, hogy kicsit elkezdjen összedermedni. Időnként megkevergetem, majd mikor már picit sűrűsödik, hozzákeverem a maradék tejszínhabot és az egész szedreket is.

A kihűlt piskóta tetejét egyenesre vágom, ráteszem egy alátétre, majd tortagyűrűvel körbefogom. A szedres krémet ráöntöm és pár órára a hűtőbe teszem dermedni. A kész tortát éles késsel elválasztom a gyűrűtől, majd pici fruktózzal felvert tejszínhabbal és diabetikus csokival díszítem.


Google translator:
A few whole blackberries sorted left eye, the rest broke through a sieve. The pit bull's blood shall gelatin and simmer the mixture is heated until it begins to pearl and then pull away from the heat to cool. Meanwhile, the drained sour cream and half of the stack provide a sweetener, the reticulated foam beaten cream and blackberries. I cooled the warm gelatin mixture in a wine or two tablespoons, provided stack, and then add all of the cream. I put some time in the fridge for a bit begins to összedermedni. Sometimes megkevergetem, and have little time to thicken, add the remaining whipped cream and the whole also taking agents.

The top of the cooled cake get it straight, I put a washer and ring cake circle will. The blackberry cream and pour over a couple of hours in the fridge to solidify cart. The finished cake with a sharp knife separates the ring and little fructose whipped cream and decorate with chocolate diabetic.


sorry  I'm tired, I will translate it properly :) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése