2013. február 25., hétfő

zserbó

Hozzávalók:


35 dkg liszt (350g flour)
20 dkg vaj (200 g butter)
15 dkg darált dió (150 g chopped walnuts
15 dkg + 2 evőkanál porcukor(150g + 2 tablespoons powdered sugar)
1 tojás (1 egg)
1 dl tej (1 dl of milk)
1 dkg élesztő (10 g of yeast
1 tortabevonó (1 table chocolate for the top)
csipetnyi sütőpor (pinch of baking powder)
baracklekvár (apricot jam)
1 evőkanál olaj (1 tablespoon of oil)

1,  Keverd el az élesztőt a cukorral és a langyos tejjel.
Mix the yeast with sugar and warm milk.

2,  Keverd össze a lisztet, a porcukorral, a sütőporral és morzsold el a vajjal.
Mix the flour, icing sugar, baking powder and grind it with the butter.

3,  Öntsd bele az élesztős tejet, add hozzá a tojást és gyúrd össze. 
Pour milk into the flour, add the eggs and knead together.



4,  Oszd 3 felé, nyújtsd ki az elsőt. Kend meg lekvárral, és szórd meg porcukorral kevert darált dióval.
Share to three, and stertch the first. Spread the Apricot Jam over the cake and sprinkle with icing sugar mixed ground walnuts.

kép: http://www.mindentababakrol.hu/2011/12/mezeskalacs-haziko-zserbo.html
5,  Ismételd meg a másik lappal, végül tedd rá a harmadikat.
Repeat with the second sheet, then put on the top the third.

6,  Szurkáld meg villával és hagyd kelni.
Prick with a fork and leave to rise

7,  Ezután előmelegített sütőben 180C fokon süsd készre, ez körülbelül fél óra.
Then, put in a preheated oven at 180 ° C bake ready, it's about half an hour.

8,Ha kihűl, olvaszd meg a csokit és kend el rajta.
 When cool, melt the chocolate and spread with.

És kész is, jó étvágyat hozzá :)
And you're done.  Bon appetite :)

 

1 megjegyzés: