2013. március 3., vasárnap

Cognac Sour Cherry Ladyfinger bars/Konyakmeggyes szelet babapiskótával

http://www.nosalty.hu/recept/konyakmeggyes-szelet-babapiskotaval
Cognac Sour Cherry Ladyfinger bars.
For brown layers: 300 g. flour. 1 tbsp cocoa powder, 50 g sugar, ½ tsp baking powder, 50 g butter or margarine, 2 egg yolks, 100 ml milk.
For Filling: 1 jar pitted sour cherries, 2 tbs cognac or cherry liquor essence, 100 g Savoiardi ladyfingers.
For Cream: 2 packages cream or vanilla pudding mix, 500 ml milk, 200 g sugar, 200 g butter or margarine
For Glaze: 100 g dark baking chocolate, 2 tbsp vegetable oil.
Instructions:
1. Knead ingredients for brown layers together, divide in half. Roll out and bake on 180C the bottom of an inverted, floured baking sheet. 24x34 cm.
2. Mix cherries with the essence or cognac, let stand for a while and drain.
3. Mix pudding mixes with 200 ml milk, mix until smooth. Heat rest of the milk to boil. Mix with pudding, and stirring continuously, cook it until thick. Mix in sugar while still hot and let cool completely. Once cool, whip together with room-temperature butter or margarine.
4. Break up lady fingers into small pieces, mix with the cherries and fold into the cream.
5. Pile cream on the bottom layer, smooth evenly on top. Put top layer on, then glaze with the chocolate. Make the glaze by melting chocolate and whisking in the vegetable oil. .
6. Cover with aluminum foil and let stand overnight in the fridge, slice the next day.

Konyakmeggyes szelet


Barna lapokhoz:
  • 30 dkg liszt
  • 1 ek kakaó
  • 5 dkg cukor
  • 1/2 cs sütőpor
  • 5 dkg Rama (vaj)
  • 2 tojássárgája
  • 1 dl tej

Töltelékhez:
  • 1 ü magozott meggy
  • 2 ek konyak vagy bonbonmeggy aroma
  • 10 dkg savoiardi babapiskóta 
Krémhez:
  • 2 cs tejszínes vagy vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg Rama (vaj)
Mázhoz:
  • 10 dkg ét tortabevonó
  • 2 ek étolaj
Elkészítés:
  1. A lapokhoz a hozzávalókat összegyúrjuk, majd kettévesszük, kisodorjuk, és lisztezett tepsi hátán 2 lapot sütünk.
  2. A meggyet öszekeverjük 2 ek aromával, egy kicsit állni hagyjuk, és alaposan lecsepegtetjük.
  3. A pudingport 2 dl tejjel csomómentesre keverjük, és a maradék tejet felforraljuk. Hozzáöntjük a pudinporral elkevert tejet, és folytonos keverés mellett sűrűre főzzük. Még forrón belekeverjük a cukrot, majd teljesen kihűtjük. Ha kihűlt, a szobahőmérsékletű Ramaval vagy vajjal habosra keverjük.
  4. A babapiskótát feldaraboljuk, majd a lecsepegtetett meggyel együtt belekeverjük a krémbe.
  5. Az alsó lapot megkenjük a krémmel, befedjük a másik lappal, és csokimázzal vonjuk be. A mázhoz a csokit és az olajat összemelegítjük, és ha hűlt, a sütire kenjük.
  6. Összeállítás után egy éjszakán át alufóliával lefedve hagyjuk a hűtőben, és másnap szeleteljük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése