2013. június 8., szombat

virágkalács

http://vk.com/id16613437
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 4 dkg élesztő, 3-4 dl langyos tej, 3 ek. porcukor, 1 mk. só, 2 ek olaj.
Töltelék: 5 dkg olvasztott vaj, 8-8 ek. darált mák és porcukor, vaníliás cukor, reszelt citromhéj
A tészta hozzávalóiból kelt tésztát gyúrunk...Az élesztőt felfuttatjuk kb. 1 dl cukros-langyos tejben. Mindent hozzáadva közepesen lágy tésztát készítünk. Jól kidagasztjuk, liszttel meghintjük, letakarjuk, majd meleg helyen kétszeresére kelesztjük. Mikor megkelt, lisztezett lapon, kb. 30x40 lappá nyújtjuk. Meglocsoljuk az olvasztott vajjal, elkenjük, rászórjuk a mák és a porcukor keverékét. Feltekerjük, koszorúba hajtjuk és kb.2-3 ujjnyi vastagon bevagdossuk, a szeleteket kifordítjuk a levágott véget a közepébe rakjuk. Tojássárgájával lekenjük, forró sütöben pirosra, ropogósra sütjük. Sütési idő kb. 25 perc. 

This is translated with google, hope U understand:
 
Ingredients: 500g flour, 40g yeast, 3-4 dl (1 1/4-1 1/2 cup) warm milk, 3 tbsp. powdered sugar, 1 coffee spoon salt, 2 tablespoons oil.

Filling: 50g melted butter, 8-8 tbsp. ground poppy seeds and powdered sugar, vanilla sugar, grated lemon peel

Mix the ingredients are kneaded dough ... the yeast running around. 1 dl sugar, warm milk. Everything Added moderately soft dough is prepared. Knead well, sprinkle with flour, cover it and let it rise in a warm place twice. When risen, lightly floured board, approx. 30x40 rolled into a sheet. Pour the melted butter, smearing, sprinkle with the poppy seeds and powdered sugar mixture. Wind carried wreaths and about 2-3 inch thick bevagdossuk, the slices inside out. Lubricated with egg yolk, 180 C bake until brown. Cooking time approx. 25 minutes.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése