2016. január 10., vasárnap

Pizzás avagy tízórai 1. nap :)

Holnap suli, és a csöppek már nagyon unják a szendvicseket így visszatértünk a tízóraidobozokhoz.

A hétfői dobozba csavart pizzás, joghurtital, almaszirom és müzliszelet kerül majd. A pizzás házi készítésű, ha kedvet kapnátok pár nap eltéréssel velünk dobozolni, íme a recept:

Monday lunch box and pizza twist recip:



375g liszt/375g all purpose flour
3 ek tej/3 table spoon milk
1 tk cukor/1tea spoon sugar
2 tk porélesztő/ 2 tea spoon instant yeast
1 tk só /1 tea spoon salt
100g olvasztott vaj/ 100g melted butter
3 ek tejfől / 3 table spoon sour cream or cream fresh or natural yoghurt
1 tojás+1 a kenéshez / 1 egg+1 for the top


  1. Az élesztőt a tejben felfuttatjuk./ Put the yeast to the milk and wait.
  2. A tőbbi hozzávalót belekeverjük és letakarva várj 15 percet./ Add the other components and let 15 minutes covered.
  3. Vágd ketté a tésztát és nyújtsd ki a felét. / Cut the dough in half and stretch out the half.
  4. Kend meg a kinyújtott tészta felét pizzakrémmel, szórd meg sonkával, sajttal és kukoricával, vagy bármilyen neked tetsző feltéttel./ Put pizza cream on the outstretched  dough in half, and sprinkle it with ham, cheese and corn, or whatever toppings you like.
  5. Hajtsd rá a nem megkent felét és vágd csíkokra, majd megcsavarva tedd tepsibe, kend meg tojással, szórd meg sajttal vagy magokkal és süsd meg 180 fokon. / Fold it in half and cut it into strips and then twisting it and put to a baking sheet, add egg on the top, then sprinkle it with cheese or seeds. Bake at 180 degrees.
  6. Ismételd meg a maradék tésztáddal. / Repeat with the remaining dough.
És másnap mehet is be a tízórais dobozokba :)

Jó sütkérezést! Legyen szép estétek!

Ancika



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése