2016. január 31., vasárnap

Karibi csirke tacos

Szürke nyálkás ködös idő van. annyira utálom ezt, vágyom végre a színekre és ezt a kajcsik terén élem most meg. Így a múltkori csupa szín gyümölcs sali után jöjjön egy karibi csirke tacos. Elég pepecselős, és össze is kell érni, így érdemes előkészíteni reggel.
http://lecremedelacrumb.com/2015/04/caribbean-chicken-tacos.html


Először a mangós csatnit csináltam meg hozzá, kell bele:
1/2 kaliforniai paprika 
1 kis fej lila hagyma
1 mangó 
1/2 konzerv kockázott ananász 
egy kevés aprított koriander (én petrezselyem zöldet használtam)
1/2 lime leve
1/2 teáskanál só 
1/2 teáskanál fokhagyma por (legközelebb 1 gerezd fokhagymával fogom kipróbálni)

Összevágunk minden hozzávalót apróra, majd sózzuk, borsozzuk és ráfacsarjuk a limeot, jól elkeverjük és mehet a hűtőbe.


Jöhet a hús:
2 csirkemellet csíkokra vágtam, meglocsoltam egy kis olíva olajjal (lehet sima napraforgó is) majd megszórtam karibi fűszerkeverékkel, jól elkevertem és mehetett az is a hűtőbe.




Amikor éhes lesz a társaság, csak megpirítod a húst, megmelegíted a tortilla lapokat (lehet bolt, vagy házi receptért kattints ide: http://ancikonyha.blogspot.hu/2015/02/tortilla-hazilag.html) teszel rá salátát (vagy gyalult káposztát) egy adag húst végül a csatnit, majd feltekerve fogyasszátok. 

Jó étvágyat hozzá!

Ancika

INGREDIENTS
  • 3-4 boneless skinless chicken breasts, pounded to ½ inch thickness
  • 1½ tablespoons Caribbean seasoning (store-bought OR see below for homemade version)
  • 8 taco-sized soft flour tortillas
  • 2 cups cole slaw (without dressing)
Caribbean salsa
  • ½ red bell pepper, diced
  • ½ red onion, diced
  • 1 mango, diced
  • 1 cup pineapple, diced
  • ¼ cup cilantro, roughly chopped
  • 1 tablespoon fresh lime juice (about ½ of a juicy lime)
  • ½ teaspoon salt
  • ½ teaspoon garlic powder
INSTRUCTIONS
  1. Prepare the salsa by combining all ingredients in a bowl and stirring well. Cover and chill until ready to use.
  2. Slice chicken breasts into strips (or chop into bite-sized pieces) and place in a bowl. Sprinkle chicken with half of the Caribbean seasoning, stir, then sprinkle with remaining seasoning and toss to coat.
  3. Cook chicken in a large greased pan or skillet over medium heat for 5-8 minutes until cooked through.
  4. To serve, fill each tortilla with cooked chicken, then top with cole slaw and Caribbean salsa. Serve immediately with fresh limes for drizzling if desired.
NOTES
Homemade Caribbean seasoning
2 teaspoons paprika
2 teaspoons cayenne pepper
2 teaspoons salt
2 teaspoons black pepper
2 teaspoons Italian seasoning
1 teaspoon brown sugar
1/2 teaspoon red pepper flakes

Stir together all seasoning ingredients in a small bowl.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése