2016. február 1., hétfő

Házi fűszerkeverékre fel!

Tegnap elkövettem egy hatalmas hibát. Tudom, hogy ha már megvettük és célunk megenni soha de soha ne nézzük meg, hogy miből készült.



De én úgy fellelkesültem a karibi fűszer kapcsán, így gondoltam amíg felfő a vizem szórakozásképp meglesem mi van a fajita fűszerkeverékben, és egyszer majd kipróbálom házilag....nem kellett volna, most már nem vagyok biztos abban, hogy egyáltalán meg fogom enni...
idézem: 
vöröshagyma, só, paprika, dextoz, fokhagyma, keményítő, egyéb fűszerek (ez vajon mit takarhat??? :O) , koriander, kurkuma, görög széna, ízesítők (és ez ???) maltodextrin, sav, cayenne-i bors, tapadás gátló ( ? ) élesztő kivonat

Hát lehet hogy bennem van a hiba, és ezek tök átlagos összetevők és mivel boltban árulják 99% az esélye, hogy mégcsak beteg sem leszek tőle, de az első gondolatom az volt, hogy ezt most tényleg meg kellene ennem????


Nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekem sokkal szimpibb, hogy tegyél bele egy kanál ezt meg fél kanál azt meg ilyenek, és kihagyjuk a titkos összetevőket, vagy legalább dextróz helyett írna szőlő cukrot és ne rettentené el az embert az ilyen flancos kifejezésekkel... na de így végre megérett az elhatározás, bevásároltam komoly 2000ft-ért (mindenből a jobb minőségű, hazait vettem és sok fűszerkeverékre való alapanyag, ettől olcsóbban is meg lehet úszni) és ma nekiesek csinálok pár fűszerkeveréket. Biztos lesz benne toszkán, olasz, görög, karibi és sült csirke, a többi még képlékeny :)
Amint kész lesznek hozom a recepteket, addig is legyen szép napotok!!

Ancika

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése