2014. augusztus 6., szerda

Pillecukros cukormáz (fondant)



Kivajazod az üvegtálat (mikrózható) beleöntöd a pillecukrot, fél percenként melegíted, amíg elkezd megdagadni és habosodni (kb 2-3 perc lehet kevesebb is, mikró függő) és porcukros deszkára borítod. A tetejét megszórod vastagon porcukorral és vajas kézzel elkezded belegyúrni, közbe vajazd a kezed és apránként adj hozzá annyi cukrot, hogy összesen a pillecukor súlyának duplája legyen benne. Én kihűlés után fóliába csavarom és 1 napig a hűtőben pihentetem, így könnyebb vele dolgozni mint frissen. Amikor használni akarom akkor levágok egy megfelelő méretű darabot és 10 másodpercenként melegítem átnyomkodva vigyázva, hogy ne égjen meg a belseje.

Használhatsz eleve színezett pillecukrot is, vagy utólag is színezheted GÉL festékkel.

Pár dolog ami ezzel a cukormázzal készült:















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése