2014. augusztus 6., szerda
Pillecukros cukormáz (fondant)
Kivajazod az üvegtálat (mikrózható) beleöntöd a pillecukrot, fél percenként melegíted, amíg elkezd megdagadni és habosodni (kb 2-3 perc lehet kevesebb is, mikró függő) és porcukros deszkára borítod. A tetejét megszórod vastagon porcukorral és vajas kézzel elkezded belegyúrni, közbe vajazd a kezed és apránként adj hozzá annyi cukrot, hogy összesen a pillecukor súlyának duplája legyen benne. Én kihűlés után fóliába csavarom és 1 napig a hűtőben pihentetem, így könnyebb vele dolgozni mint frissen. Amikor használni akarom akkor levágok egy megfelelő méretű darabot és 10 másodpercenként melegítem átnyomkodva vigyázva, hogy ne égjen meg a belseje.
Használhatsz eleve színezett pillecukrot is, vagy utólag is színezheted GÉL festékkel.
Pár dolog ami ezzel a cukormázzal készült:
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése