1 tálca csont nélküli csirkemell, 3
evőkanál teriyaki szósz, 1 ek szezám olaj, 1 ek kukoricaliszt,
1/1 teáskanál szezám mag, 2 paprika, 1 doboz ananász, 2-3 lila
hagyma
Pácoljuk be a vékonyra szeletelt
csirkemellet a teriyaki szószba és a szezámolajba, majd tegyük 1
órára a hűtőbe. Lassú tűzön pirítsuk meg a szezámmagot,
tegyük félre. Adjuk hozzá a kukoricalisztet a bepácolt
csirkemellhez. Húzzuk fel a nyársra váltakozva az ananász, a hús,
a hagyma és a paprika szeleteket. Grillserpenyőben vagy sütőben
süssük meg. Szórd meg a szezámmaggal és tálalhatod. Adj hozzá
salátát és pirítóst.
A salátához vágyd nagy kockákra a
salátát, a paradicsomot, az uborkát, a lila hagymát, reszelj rá
répát, adj hozzá kockára vágott fetát.
Olívás öntet:
3 ek olívaolajba teszek bele egy csapott ek mustárt, sót, borsot és kb 1 ek balzsamecetet. Összekeverem és a salátára öntöm.
3 ek olívaolajba teszek bele egy csapott ek mustárt, sót, borsot és kb 1 ek balzsamecetet. Összekeverem és a salátára öntöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése