2014. augusztus 25., hétfő

Teriyakis- ananászos csirkenyárs salátával:


1 tálca csont nélküli csirkemell, 3 evőkanál teriyaki szósz, 1 ek szezám olaj, 1 ek kukoricaliszt, 1/1 teáskanál szezám mag, 2 paprika, 1 doboz ananász, 2-3 lila hagyma

Pácoljuk be a vékonyra szeletelt csirkemellet a teriyaki szószba és a szezámolajba, majd tegyük 1 órára a hűtőbe. Lassú tűzön pirítsuk meg a szezámmagot, tegyük félre. Adjuk hozzá a kukoricalisztet a bepácolt csirkemellhez. Húzzuk fel a nyársra váltakozva az ananász, a hús, a hagyma és a paprika szeleteket. Grillserpenyőben vagy sütőben süssük meg. Szórd meg a szezámmaggal és tálalhatod. Adj hozzá salátát és pirítóst.
A salátához vágyd nagy kockákra a salátát, a paradicsomot, az uborkát, a lila hagymát, reszelj rá répát, adj hozzá kockára vágott fetát.

Olívás öntet:
3 ek olívaolajba teszek bele egy csapott ek mustárt, sót, borsot és kb 1 ek balzsamecetet. Összekeverem és a salátára öntöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése