2014. augusztus 21., csütörtök

csokipetyes vaníliás muffin


Hozzávalók:

10 dkg tejcsokoládé
30 dkg liszt
2 teáskanál sütőpor
9 dkg barnacukor
2 csomag vaníliás cukor
1 késhegynyi só
10 dkg vaj
1 teáskanál vanília (aroma)
2 tojás
2,5 dl tej

Elkészítés:

A sütőt 200 fokra előmelegítjük, a muffin formákat előkészítjük. A csokoládét durvára vágjuk. A lisztet, a sütőport, a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót egy tálban összekeverjük. Egy másik tálban a vajat kikeverjük a vaníliával, a tojásokkal és a tejjel. Ehhez a masszához hozzáadjuk kis adagonként a lisztes keveréket, majd a csokoládét is, majd fakanállal (hogy a csokoládé ne törjön össze) csomómentesre keverjük. A tésztát a formákba töltjük, 20-25 percig sütjük.
google:
Ingredients:

10 ounces milk chocolate
30 ounces flour
2 teaspoons baking powder
9 grams of brown sugar
2 packages vanilla sugar
1 pinch of salt
10 grams of butter
1 teaspoon vanilla (flavoring)
2 eggs
2,5 dl milk

Preparation:

Preheat the oven to 200 degrees, prepare the muffin forms. Coarsely chop the chocolate. Mix the flour, baking powder, sugar, vanilla sugar and salt in a bowl mix. In another bowl Mix in the butter, vanilla, eggs and milk. This mass is added in small doses to the flour mixture and the chocolate and wooden spoon (the chocolate not break) for lumps. The dough is poured into the molds, bake for 20-25 minutes.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése