2013. május 10., péntek

Akác virág szörp / Acacia blossom syrup

Akác virág szörp: 
40 fehér akác virág
3 citrom
3 kg cukor
30 citrompótló (nekem kevés lett bele, nagyon édes lett, nyugodtan emeljétek meg 50dbra)
én 4 liter vizet adtam hozzá, holnap derül ki, hogy elég lett e volna 3 is :)

A virágról leszedtem a bogarakat, a citromot felvágtam. Mindent egy nagy fazékba tettem, felöntöttem a vízzel és addig kevertem, amíg a cukor elolvad.  Utána fedőt raktam rá és ment a hűvösre egy napot pihenni. Holnap leszűröm és csinálok is egy nagy pohárral a nagyfiamnak aki már alig várja, hogy ihasson belőle, a többi pedig üvegekben megy a hűtőbe. Belenyaltam picit és úgy érzem, nem fog ránk romlani :)))

Acacia blossom syrup

Ingredients:

30-45 acacia branch garland
3 lemons
3 kg of sugar
View 30tablet of
crystallized lemon
Let the acacia flowers in a large pot and pour enough water to cover it in abundance. The flowers are not necessary to wash because you lose a lot of flavor substances in it. Add the sliced lemon in thin slices, mix well, then cover with a lid. Leave the kitchen or the pantry and let soak for at least one day.

The next day, high mesh density vascular filtered through gauze, and then pour into a large pot flower juice. Add the sugar, citrompótlót, then bring to a boil. Fill jars while still hot, well-sealed and then put into blankets. The next day you can put the éléskamránkba. Ice-cold water, a diluted Consume fresh mint leaves.

Acacia honey is prepared, about 3 pounds of honey instead of sugar use in the preparation.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése