Ismét mondhatom, hogy eddig a habkarikákat is a boltban vettük, de ha már volt maradék fehérjém mit is kezdjünk vele csináltunk saját külön bejáratú habkarikákat a karácsonyfára. A recept kedves ismerősöm TraRita oldaláról származik:
Hozzávalók:
tojásfehérje
porcukor
3-4 csepp ecet
tojásfehérjeként 7 dkg porcukrot számolunk
A tojásfehérjét a porcukorral összeöntjük, beletesszük az ecetet. Vízgőz fölött addig verjük habbá, míg sűrű, szép fényes lesz.
Nyomózsákba tesszük, sütőpapírral bélelt tepsire formákat nyomunk. Színes cukorgyöngyökkel szívecskékkel díszíthetjük. 80 fokos sütőben 2 - 2,5 órát szárítjuk.
Ingredients:
egg white
icing sugar
3-4 drops of acetic
1 egg white need 7 grams of icing sugar.
Mix egg whites with powdered sugar, put the vinegar in. Over steam until blended foam, while thick, is pretty bright.
Form to baking paper lined baking tray. Decorate with coloured sugar hearts and with sugar beads. Dry in 80 celsius degree oven for 2 - 2.5 hours.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése