2014. január 26., vasárnap

Áfonyás amerikai fánk

Első próbálkozásom az amerikai fánkkal:
Hát kezdődött azzal, hogy nem kaptam sehol fánksütőt, így muffin tepsiben készült. Majd jól kimaradt a görög joghurt és itthon csak epres volt, végül pedig abszolút nem hasonlított ízében a fánkra (bár a mázat kihagytam, de nem hiszem, hogy változtatna) inkább muffin íze lett, annak viszont nem rossz.

 A fánkhoz:
2 csésze sütemény liszt
3/4 csésze cukor
2 tk. sütőpor
3/4 tk. só
1/2 csésze görög joghurt
3/4 csésze tej
½ tk. vanília kivonat
2 tojás, enyhén felgverve
2 evőkanál olvasztott vaj
A áfonyalekvár:
1 csésze áfonya
1/2 csésze cukor
1 evőkanál citromlé

A lekvár hozzávalóit összefőzzük, majd lehűtjük. A tészta hozzávalóit összekeverjük. Fánksütő tepsit vagy muffin tepsit kikenünk vajjal, belekanalazzuk a tésztát, teszünk rá lekvárt és egy fogpiszkálóval kicsit beleforgatjuk, hogy márványos legyen, majd készre sütjük. Én csináltam pár lekvármentest is ami fahéjas cukrot kapott.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése