hozzávalók: Olaj, 2 ek. liszt, húsleveskocka, 2 dl tejszín, víz, 10 dkg
tömlős sajt, 15 dkg füstölt sajt, só, bor, szerecsendió, tárkony.
Elkészítés: olajon a liszet picit megfuttatom, felöntöm vízzel és beleteszem a húsleveskockát.Simára forralom, majd hozzáadom a tömlős sajtot és ezt is simára forralom. Beleöntöm a tejszínt. Sóval, borssal és szerecsendióval (ebből csak pici, mert intenzív) fűszerezem. Végül belekeverem a reszelt füstölt sajtot, pár csipetnyi tárkonyt és összeforralom. Tálalhatjuk kenyércipóban is, de én fokhagymás pirítós kockákat adtam hozzá.
Elkészítés: olajon a liszet picit megfuttatom, felöntöm vízzel és beleteszem a húsleveskockát.Simára forralom, majd hozzáadom a tömlős sajtot és ezt is simára forralom. Beleöntöm a tejszínt. Sóval, borssal és szerecsendióval (ebből csak pici, mert intenzív) fűszerezem. Végül belekeverem a reszelt füstölt sajtot, pár csipetnyi tárkonyt és összeforralom. Tálalhatjuk kenyércipóban is, de én fokhagymás pirítós kockákat adtam hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése