Az egyik tortás csoportból hoztam nektek a receptet, megcsináltam, isteni lett. A körülöttem élők egybehangzó véleménye alapján finomabb mint a bolti :)
Hozzávalók:80 g tojásfehérje (2 tojás fehérje)240 g porcukorNegyed
citrom leve (én találomra öntöttem bele)4 g étkezési keményítő
Elkészítés:1.
A sütőt 80 C-ra előmelegítjük, és előkészítünk egy szilikonos
sütőpapírral fedett sütőlemezt.2. A porcukrot a tojásfehérjével egy
tálba mérjük, és vízgőzre tesszük, de a tál alja ne érjen a vízbe. (1 db
tojásfehérje kb. 40-45 gramm)
3. Egy szűrőn át - hogy a magok ne
kerüljenek a tojásfehérjébe - nyomjuk bele a citrom levét. Ezután
folyamatos keverés (nem verés!, kézi habverővel) közben melegítsük
csípősre a tojásfehérjét.Akkor csípős a tojásfehérje, mikor beledugjuk
az ujjunk, és csípi azt. Ez kb. 60 C-fokot jelent.
4. Ha csípős a fehérje, öntsük át a robotgép üstjébe, (itt még folyós) és tegyük bele a kukoricakeményítőt.
5.
Ezután kb. 10 percen át, a legmagasabb fordulaton habosítsuk, míg
kemény habbá nem válik a cukros fehérje, közben tegyük bele a színezőt.
6. A kemény habot csillagcsöves habzsákba szedjük, és a szilikonos sütőpapírra kinyomjuk a karikákat.
7.
A kinyomott karikákat 2 órára a 80 C-os sütőbe tesszük (ha van a sütőn,
akkor légkeverés funkcióra), és készre szárítjuk őket. A tökéletes
habkarikáknak nem szabad megpirulniuk, hó fehérnek kell maradniuk, és
akkor jók, mikor fel lehet szedni őket a papírról.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése