2014. december 8., hétfő

Mézeskalács torta


Hozzávalók(18 cmes formához):
3 tojás szétválasztva, a fehérje felverve
1/2 bögre méz /vagy 1/4 bögre melasz+1/4 bögre méz/
1 ek olvasztott vaj
1/4 bögre cukor
1 bögre liszt /120g/
1/4 ek szódabikarbóna
1 tk mézes fűszerkeverék
A tojássárgát kikeverjük a mézzel és a cukorral, hozzáadjuk az olvasztott vajat, majd a lsizttel elkevert fűszereket és a szódabikarbónát. Csomómentesre keverjük, majd óvatosan belekeverjük a tojásfehérjét. Vajazott lisztezett formában 189 fokon készre sütjük.

A krémhez:
1cs vaníliás puding
4 ek cukor
4 dl tej
2 dl felvert tejszínhab

Megfőzzük a pudingot, majd kihűlés után a felvert tejszínbe keverjük. A kihűlt és felszelt mézes piskótába töltjük. Dr Oetker fenyőfákkal díszítettem.
A habrózsák elkészítését itt találjátok: http://ancikonyha.blogspot.hu/2013/05/epres-citromos-sarokhaz.html


English: http://roxanashomebaking.com/gingerbread-roll-cake-recipe/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése