2016. március 13., vasárnap

Tej és tojásmentes vegan gofri avagy horror a konyhámban ;)

Az egész azzal a fekete szakácskönyvvel kezdődött emlékeztek még rá

annyira guszta volt benne a gofri recept, meg kellett sütnöm. Na de jött az első nehézség, nem találtam mandulatejet az Aldiban, így jött a vészforgatókönyv, legyen szójatej....

Na a szójatej...
Cuki kép a pinterestről
Rá kellett jönnöm, hogy a szójatej nálam az emberkínzás kategória. Mindent bevallanak, kiadnám a szupertitkos családi recepteket is, csakhogy ne kelljen többet innom belőle. Már ittam teát, szörpöt, vizet, gyümölcslevet de az íze még mindig itt van a torkomban. Ezek után úgy gondoltam fogom és kiöntöm az egészet úgy ahogy van, A nagyfiam szerint papír íze van, Eszter szerint bántja a torkát, de arra jutottunk nem hátrálunk meg, csakazért is megsütjük :) Mutatom az eredményt :

És hogy hogy jutottunk ide? Hát bekevertük, Bizakodóan hozzáláttunk, de a gofrik 90%-ban beleragadtak a gofrisütőbe, ami nem feltétlen a gofri hibája, a sütőm sosem volt tökéletes, viszont itt jön a fordulat! Nagyon finom lett a gofriforgácsunk. Ha nem a legolcsóbb legsilányabb minőségű gofrisütőd van talán még működhet. Mi még biztos kipróbáljuk majd mandulatejjel is, és akkor jöjjön a recept:

2 bögre mandulatej
1tk almaecet vagy citromlé
1/2 bögre kukoricaliszt
1 bögre liszt
2 tk barna cukor
1 1/2 ek sütőpor
1/2 tk só
1/8 tk fahéj
2 ek olaj (ha van szőlőmag olaj)
olaj a sütőhöz

A tejet elkeverjük az ecettel, A száraz összetevőket összekeverjük, majd beleöntjük a folyékonyt. Ha elkevertük mehet az előmelegített sütőformába.  

Sok sikert kívánok hozzá, írd meg, mindenképp ha neked sikerült :)

XOXO Ancika

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése