Ez tipikusan felvágós kaja, ha társasában előadod tört olaszsággal, hogy mi lesz a vacsi és hogy nem ám boltban vett vackot főzöl, hanem te csinálod otthon házilag, tuti leesik pár áll, pedig egy pofonegyszerű dologról beszélünk :P
Először is hámozz meg, kockázz fel 7 közepes krumplit, majd sós vízben főzd puhára (figyelj rá hogy oda ne égjen :D ) Majd kriplinyomón nyomd át, vagy törd simára és hagyd magára hűlni.
Amíg hűl nekiesünk a mindent bele szósznak: vágj bele 1 lila hagymát, 1 csomag császár, vagy bacon szalonnát, 2 gerezd fokhagymát és egy jó adag gombát. ha ezt mind beledobáltad a wokkodba/lábasodba/vagy valami főzésre szolgáló edénybe már félig kész is vagy. Sót, borsot, olasz fűszert és olívaolajat neki és mehetnek szépen megpirulni a tűzre, Igaz azt hiszed, hogy most majd valami húde bonyolult dolgot csinálunk még? Hát nem, nyakon öntjük 0,5l főzőtejszínnel, összefőzzük, megkóstoljuk, hogy jó e és kész is. Na igaz, hogy nem volt túl nagy ördöngösség, lehúzzuk a gázról és a helyére felteszünk egy lábas sós vizet gyöngyözni.
Akkor vissza a gnocchihoz. A kihűlt krumpli közepébe öntünk 2,5 bögre lisztet. A közepébe ütünk 1 tojást, 2 csipet sóval megszórjuk és simára gyúrjuk. (Itt kiabálunk Férjnek, Feleségnek hogy jöjjön szedni ki a vízből őket.) Lisztezett deszkán feldaraboljuk és ujjnyi vastag rudakat sodorunk belőle. Ezeket 2 cmes darabokra vágjuk és villával ellapítjuk. Majd mehetnek a vízfürdőbe. Először elmerülnek majd, de amint megfőnek szépen fent fognak úszkálni a víz tetején. Ilyenkor kell kihalászni őket és átdobálni a szószunkba. Ha elfogyott az összes tésztánk, már csak annyi a dolgunk, hogy összekeverjük és tálaláskor megszórjuk őket sajttal, majd hallgassuk a dicshimnuszt a családunktól, vagy a vendégeinktől :)
Leírni bonyolultabb mint elkészíteni higgyétek el nekem. Ez az a recept amit a férjem szerint mindenképp el kell készíteni még párszor! Sok sikert és jó főzőcskézést!
XOXO Ancika
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése